Zemřela zpěvačka Iveta Bartošová, spáchala sebevraždu skokem pod vlak

Zemřela zpěvačka Iveta Bartošová, spáchala sebevraždu skokem pod vlak
zemrela-zpevacka-iveta-bartosova-spachala-sebevrazdu-skokem-pod-vlak
Smrt Ivety Bartošové již potvrdil její manžel Josef Rychtář. Mluvčí pražské záchranné služby Jiřina Ernestová byla o něco méně konkrétnější, když pro ČTK uvedla, že záchranná služba dnes zasahovala na železničním přejezdu v Uhříněvsi, kde vlak srazil osmačtyřicetiletou ženu. "Utrpěla zranění neslučitelná s životem," řekla bez dalších podrobností mluvčí. O úmrtí zpěvačky nicméně není pochyb.
Jde o událost o to tragičtější, že je prostou dohrou českého mediálního hyenismu. Pavel Novotný, šéfredaktor bulvárního webu, loni v listopadu řekl: "Na Bartošové budeme parazitovat, až ji zabijeme". No... může si gratulovat.
Svatba upírů
Iveta Bartošová se narodila 8. dubna 1966 v Čeladné. Její pěvecká kariéra začala díky talentové soutěži v roce 1983. První výraznější úspěchy zaznamenala v páru se zpěvákem Petrem Sepéšim, který v roce 1985 tragicky zahynul, ironií osudu též na železničním přejezdu (vjel na něj autem právě ve chvíli, kdy se blížil vlak). Její popularita kulminovala v letech 1986 a 1990, kdy se stala vítězkou ankety Zlatý slavík.
Bartošová natočila 17 desek a hrála v osmi muzikálech. Objevila se též v několika filmech - zahrála si hlavní ženskou roli v roce 1993 v hororové komedii Svatba upírů, dále byla tváří hororu Poslední výkřik (2011).