17. týden-kinopremiéry: Úžasný pavoučí muž podruhé a láska. Hned ve dvou filmech.

17. týden-kinopremiéry: Úžasný pavoučí muž podruhé a láska. Hned ve dvou filmech.
Spider-Man se vrací. A jak asi tušíte, nebude to mít Peter Parker (Andrew Garfield) vůbec jednoduché. Obávaný Electro (Jamie Foxx) je totiž víc než zdatným protivníkem. Navíc mu sekunduje Harry Osborn (Dane DeHaan), další padouch s cejchem společnosti OsCorp. Amazing Spider-Man 2 je tu. V jaké formě se představuje?

Trailer k filmu Amazing Spider-Man 2:

Trochu tápe, nepřináší přehršel akčních scén, 3D formát je zvládnutý na jedničku, nechybí tak trochu naivistická teenagerovská romance i poněkud slabší scénář. Z recenze Tomáše Chvály: "Hlášek je tolik, že i když se jich polovina míjí účinkem, pořád je čím se bavit. Příběh rozhodně (navzdory logickým lapsům) stojí za vyslechnutí a finální třetina je naštěstí tím nejlepším z celého filmu. Vypíchnout si zaslouží i Dane DeHaan, který možná vypadá jako mladší klon Leonarda DiCapria, nepostrádá ale osobité charisma." Všechny recenze najdete zde, průměrné hodnocení prozatím 67%.

Trailer k filmu Láska, soudruhu!:

Miroslav Etzler vedle slavné, "chladné" seveřanky Kati Outinen v retro romanci, kde se rebeluje jazzovou hudbou? Láska, soudruhu! míří do českých kin. "Jsme v Helsinkách roku 1962. Jan (Etzler), český jazzový hudebník, je ve městě kvůli vystoupení na „Mezinárodním festivalu mládeže a studentstva". Po více než dvě desetiletí Elsa (Outinen) věřila, že tento muž je mrtvý... Zpočátku si chce Elsa od Jana udržet odstup. A zejména od festivalu, který je pro ni jen dalším pokusem světových komunistů vymýt mozek dobrým, důvěřivým občanům západních zemí jako je Finsko." Je to takové hravé retro, od něhož nečekejte žádná přehnaná poselství. Recenze filmu si přečtěte zde. Průměrné hodnocení 56%.

Trailer k filmu Nekonečná láska:

Na závěr se představuje Nekonečná láska, romantické drama, kde první zamilovanost prožije dívka z bohatých kruhů a mladík, pracující jako automechanik. Film vznikl podle knižní předlohy a tak trochu připomíná lásku Romea a Julie, kterým rodiče (hlavně otec dívky) nepřejí. Celé se to v druhé půlce poněkud zvrtne, ale víc už neprozradíme. Recenze snímku si přečtěte zde. Průměrné hodnocení 56%.
Přehled všech dubnových premiér najdete ZDE.