Star Trek 3 hledá režiséra. Najde ho ve svém scenáristovi?

Star Trek 3 hledá režiséra. Najde ho ve svém scenáristovi?
Roberto Orci na premiéře druhého Star Treku
Jsme ve stejné situaci, jako svého času u dvojky. O projektu nevíme vůbec nic. Zda už je hotový scénář, kdy se bude natáčet, případně o čem film bude. Ticho po pěšině. Jediné, co s jistotou víme, že J.J. Abrams (na titulní fotce s novou posádkou) opustil režii kvůli natáčení Star Wars a od té doby studio čas od času utrousí jméno někoho, kdo by se mohl chopit místo něj režie. Nyní přišlo s poměrně zajímavou variantou - na Star Trek 3 nenajme žádného zkušeného režiséra, ale scenáristu samotné série.
Studio Paramount totiž jedná o režii s Robertem Orcim, který stojí jako scenárista za oběma díly Star Treku (na kontě má mimo jiné i Transformers či právě uváděnou komiksovku Amazing Spider-Man 2). Orci se podle posledních zpráv dostal do čela výběrového řízení a teď je jen otázkou, jestli mu skutečně bude tak velký a důležitý projekt svěřen. Proč ona váhavost?
star-trek-3-hleda-rezisera-najde-ho-ve-svem-scenaristovi
Roberto Orci na premiéře druhého Star Treku
Pro Orciho by šlo totiž o debut, což by byl od studia poměrně smělý tah. Na jedné straně je třeba říci, že Orci nejednou pracoval s Abramsem, tudíž se mohl při natáčení blockbusterů ledasčemu přiučit. Na tu druhou je otázkou, jestli by měl podobně důležitý projekt skutečně skončit v jeho klepetech. Jak už jsme se nejednou přesvědčili, drahé debutu (byť zkušených) tvůrců se nemusí vyplatit. Viz Transcendence, kterou natočil dvorní kameraman Christophera Nolana a jak všichni dobře víme, dvakrát slavně to nedopadlo.
Víte že...
... v Star Treku ze šedesátých let nebyl hlavním hrdinou kapitán Kirk ale Christophera Pike v podání Jeffreyho Huntera? Pilot byl nicméně zamítnut a byl natočen nový s Kirkem. Pike se poté dočkal pořádného comebacku v restartu v roce 2009. Původní pilot byl odvysílán až v roce 1986 a to jako jeden z dílů již běžícího seriálu.