Us tržby: Johny Depp nikoho nezajímá, Captain America je zpátky na vrcholu

Us tržby: Johny Depp nikoho nezajímá, Captain America je zpátky na vrcholu
"Pirát" Johnny Depp jako posedlý vědec ve snímku Transcendence. Páté místo žebříčku.
A potkalo to i sci-fi Transcendence, přestože měla k dispozici hvězdný tvůrčí tým, vysoký rozpočet a dobře střižené trailery. Výsledek to nicméně u kritiků pěkně schytal a jakkoli jsou diváci ve známkách o něco shovívavější, do kina se ve velkém nehrnuli. Snímek za 100 milionů dolarů díky tomu otevřel o svém debutovém víkendu až na čtvrtém místě za slabých 10 mega. Ze zbytku světa přiteklo dalších 17, což znamená jednoznačný průšvih. Transcendence se rozhodně nezaplatí a těžko říct, jaký to bude mít dopad na Deppovu kariéru. Je nad slunce jasnější, že jeho jméno už na diváky neplatí. Chtělo by to dát na nějakou dobu velkorozpočtovým projektům vale a vrátit se k méně komerčním kořenům. Tam to ostatně Deppovi vždy více slušelo.
Johnny Depp
"Pirát" Johnny Depp jako posedlý vědec ve snímku Transcendence. Páté místo žebříčku.
Nejúspěšnější novinkou víkendu bylo drama Heaven is for Real, v němž se malý chlapec dotkne smrti, na chvíli se podívá do Nebe a poté o tom začne ostatním vyprávět. Asi nikoho nepřekvapí, že navzdory průměrným recenzím na něco takového v Americe vyrazili ve velkém. Snímek otevřel za 22 milionů, přičemž stál pouhých 12. V poslední době je to hned několikátý kousek, který se ve Státech úspěšně svezl na náboženské tématice.
us-trzby-johny-depp-nikoho-nezajima-captain-america-je-zpatky-na-vrcholu-1
Pár nenormálních aktivit sice diváky nepostrádá, o kvalitě ale nemůže být řeč ani náhodou.
Ani Bůh nicméně neporazil marveláckého Kapitána, jenž se o třetím víkendu vrátil s 25 miliony do čela žebříčku. Na třetí místo ustoupilo Rio 2, které navzdory průměrným recenzím výborně celosvětově vydělává (po dvou týdnech má již 274 milionů). Z nováčků je ještě třeba zmínit pokračování Pár nenormálních aktivit 2. Dvojka je podle všeho ještě blbejší než jednička (kdo by řekl, že ještě bylo kam klesat), ale tvůrci ji pořídili za směšné 4 miliony, díky čemuž jim startovné na pátém místě za 8 mega nepochybně stačí.
Paul Walker
Paul Walker v Doupěti. Zrovna velký zájem hercův poslední film nevyvolal.
Celý žebříček najdete v našem pravidelném kompletním výpisu US tržeb. Příští víkend bude rozhodně zajímavý, neboť do kin dorazí poslední film, který stihl Paul Walker dokončit před svou tragickou smrtí - akční Doupě.