Recenze: Rio 2 - kopie prvního dílu s barevnou rosničkou a mravenečníkem s buřinkou

Recenze: Rio 2 - kopie prvního dílu s barevnou rosničkou a mravenečníkem s buřinkou
Současně se v pralese objeví zlý kapitalista, který zde ilegálně kácí stromy a hodlá zlikvidovat lidi (dva hrdiny prvního dílu), kteří mu to mohou překazit.
Současně se zde také objevuje zlý papoušek Nigel z prvního dílu, který je doprovázen novou barevnou rosničkou, která zpívá a miluje ho, a který jezdí na mravenečníkovi, jenž stepuje a nosí buřinku...
Tento film je skoro přesná kopie prvního Ria. Mírná změna spočívá snad jen v tom, že tentokrát převažuje divočina, zatímco většina jedničky se odehrávala ve městě. Ve filmu je spousta více či méně vtipných pišišvorů, ale opět platí, že děj - pokud vůbec nějaký existuje, je naprosto náhodný, nenápaditý a poslepovaný horkou jehlou tak, aby se pořád NĚCO akčního a hlasitého dělo, bez ohledu na to, co z toho vyplývá, nebo by mělo vyplývat pro hrdiny filmu.
recenze-rio-2
Je vidět, že to celé bylo drahé a z řemeslného hlediska všechno funguje, jak má: Animace je naprosto profi, všechno hraje barvami, akční scény jsou divoké, hudba a písničky správně rytmické... Jen jsou všechny ty střelhbité narážky a veršovánky (například rapování) v českém dabingu ještě o trošku méně vtipné, než v originále. Viz trailer. Tenhle typ rychlého dada humoru se dabuje hodně těžko.
Tohle je typický příklad filmového produktu, existujícího jen proto, aby se z dětí a jejich rodičů vytáhly peníze za 3D představení.
Byl jsem na dětském představení a k mému mírnému potěšení se mnoho capartů v průběhu filmu nahlas ptalo "Když už to skončí?" a tahali rodiče ze sálu pryč. Film má totiž dost vražedných 101 minut.
Hodnocení: 40%
Průměr hodnocení ze všech recenzí najdete ZDE