Captain America: Návrat prvního Avengera - 9 momentů, jimiž ovlivňuje okolní Marvel vesmír

Captain America: Návrat prvního Avengera - 9 momentů, jimiž ovlivňuje okolní Marvel vesmír

1. Kapitán je "hrdinou bez domova"

captain-america-winter-soldier-9-momentu-jimiz-ovlivnuje-okolni-marvel-vesmir
Na začátku filmu je Steve osamělým jezdcem, který se pořád snaží probojovat světem moderní technologie. A i když se zdá, že to již nemůže být horší, tak zakončení sequelu ho dostává ještě do horší pozice než v úvodu. S.H.I.E.L.D. se rozpadl, jeho kolegové ho podrazili a i když našel přátele v Black Widow a Falconovi, zjistil, že všechno, za co bojoval, byla lež. 
A zmínil jsem se už o jeho nejlepším kamarádovi, kterému vymyli mozek a udělali z něj vraždícího maniaka, jenž ho chce zabít?

2. Historie Black Widow již není takovým tajemstvím

captain-america-winter-soldier-9-momentu-jimiz-ovlivnuje-okolni-marvel-vesmir-1
Jak jsme se dozvěděli v Avengers (při menším chatu Widow s Lokim), tahle špionka nemá zrovna nejlichotivější historii. Již od malička byla vychovávána jako zabiják a netrvalo dlouho, než začala mačkat spoušť u Glocku. Ve dvojce Kapitána se dozvídáme o její minulosti trošku více a bude je otázkou, jak se bude zbytku Avengers pracovat s chladnokrevnou vražedkyní.

3. Nick Fury již není v takovém bezpečí, ale za to má před nepřáteli náskok a moment překvapení

captain-america-winter-soldier-9-momentu-jimiz-ovlivnuje-okolni-marvel-vesmir-2
Velká většina Marvel světa věří, že ředitel S.H.I.E.L.D.u Nick Fury je mrtvý a pohřbený s náhrobkem, který má na sobě hlášku z Pulp Fiction, ale pravdou je, že se pouze skrývá. Je otázkou, jak znovu seskupí tým Avengerů, když si teď musí hlídat každý svůj pohyb a neprozradit, že je pořád ještě ve hře. Je ale jisté, že i v pokračování Avengerů bude klíčovým hráčem.

4. Falcon aneb pravá ruka Kapitána Ameriky

captain-america-winter-soldier-9-momentu-jimiz-ovlivnuje-okolni-marvel-vesmir-3
Sam Wilson si žil svým poklidným životem jako veterán a stačilo pouze menší kardio běhání, aby mu Kapitán změnil život. Se železnými křídly se Sam už dokáže postavit do řady k dalším superhrdinům a nesporně velmi pomoci v další velké bitvě. Není specifikováno, zda se v Avengerech Kapitánovo a Samovo přátelství nějak rozvede, ale můžeme tomu aspoň držet palce.

5. Maria Hill nyní pracuje pro Tonyho

captain-america-winter-soldier-9-momentu-jimiz-ovlivnuje-okolni-marvel-vesmir-4
V komiksech se jednou dokonce Maria stala i ředitelkou S.H.I.E.L.D.u, ale filmy k tomuto bodu prozatím nesměřují. Na konci Winter Soldiera jsme viděli, že se uchází o místo u Stark Industries a je samozřejmostí, že se mihne i v dalších filmech. Uvidíme, co s "Robin" scénáristé ještě zamýšlejí. 

6. S.H.I.E.L.D. již neexistuje, takže komu se budou Avengers hlásit?

captain-america-winter-soldier-9-momentu-jimiz-ovlivnuje-okolni-marvel-vesmir-5
Nejsem si jist, jak S.H.I.E.L.D. nyní nazvat. Zničený? Neschopný práce? Procházející auditem? Nezáleží na přídavných jménech, je prostě pryč. Ukázalo-li se, že jedny z nejvyšších hlav v organizaci byly pouze členy HYDRY, nelze již prostě nikomu věřit. Jsem zvědavý, co se teď stane s televizní tvorbou Marvelu, která se zaměřuje konkrétně na tuto agenturu.

7. HYDRA je zpět

captain-america-winter-soldier-9-momentu-jimiz-ovlivnuje-okolni-marvel-vesmir-6
V prvním díle je Steve zahnal do kouta a zdálo se, že HYDRA skončila, ale v pokračování se dozvídáme, že se pouze stáhla do pozadí, operuje nenápadně, potichu, ale se stejnou intenzitou. Na konci titulků také vidíme, že vlastní dvě velmi silné zbraně - Scarlet Witch a Quicksilvera. 

8. Winter Soldier se zdá být "zlým Kapitánem"

captain-america-winter-soldier-9-momentu-jimiz-ovlivnuje-okolni-marvel-vesmir-7
Možná. Je tu možnost, že HYDRA vyvinula podobné experimentální věcičky jako Stark a z Buckyho udělala vraždící zbraň, které vymazala paměť. Vezmeme to stručně: Život prostě k Buckymu Barnesovi nebyl milý. Ono spadnout z vlaku, poté být zajat nacisty, kteří vám vymyjí mozek, nasadí vám železnou ruku a napíchají do vás různé neznámé látky, to asi není extra příjemná situace. Nevím, zda se s ním setkáme v Avengers: Age of Ultron, ale ve trojce Kapitána s ním rozhodně můžeme ještě počítat. 

9. Crossbones si také ukousne své sousto

captain-america-winter-soldier-9-momentu-jimiz-ovlivnuje-okolni-marvel-vesmir-8
Crossbones aka Brock Rumlow má v komiksovém světě Kapitána Ameriky neuvěřitelně silnou roli. Ve filmu ho vidíme jako agenta  S.H.I.E.L.D.u, který tajně pracuje i pro HYDRU a pouze čeká, až bude moct odhalit svou pravou barvu. Na konci film je Crossbones nechán v docela zajímavé pozici a rozhodně se bude chtít pomstít. A že k pomstě má spoustu důvodů.