Sametoví teroristé na Dnech evropského filmu. SOUTĚŽTE o lístky na páteční pražskou projekci.

Sametoví teroristé na Dnech evropského filmu. SOUTĚŽTE o lístky na páteční pražskou projekci.
František Bednár. | Verbascum Imago
Stano, Fero a Vladimír se pokusili o ozbrojený odpor proti komunistické moci v době československé normalizace a následně byli odsouzeni k odnětí svodody. Tři muži se setkávají ve slovensko-česko-chorvatském dokumentu Sametoví teroristé. Film bude uveden za účasti režiséra Ivana Ostochovského a „teroristy“ Vladimíra Hučína v rámci Dnů evropského filmu v pražských kinech Světozor (10. 4., 18:30) a Lucerna (11. 4., 20:45) a následně i do dalších kin.
Sametoví teroristé
Sametoví teroristé, bomba ve vašem kině! | Verbascum Imago
Mezinárodní premiéra proběhla v únoru v soutěžní sekci Forum na festivalu Berlinale, kde dokument získal Cenu diváků. Na MFF v Karlových Varech obdrželi Sametoví teroristé cenu Federace filmových kritiků z Evropy a Středomoří Fedeora, snímek byl vybrán jak na prestižní festival Hot Docs v Kanadě, tak i na Febiofest, Finále Plzeň a řadu dalších zahraničních festivalů.
Vladimír Hučín
Vladimír Hučín, jeden ze "sametových teroristů". | Verbascum Imago
Ve spolupráci s distributorem snímku, společností Verbascum Imago, jsme si pro vás připravili soutěž o 3x2 vstupenky na páteční projekci (11.4., 20:45 v pražském kině Lucerna) Sametových teroristů.
Otázka je následující: Jaké číslo měl v dobách normalizace paragraf o teroru, za který byli tři protagonisté filmu Sametoví teroristé odsouzeni?
Své odpovědi zasílejte na soutez@kinobox.cz do středy 9.4.2014 do 22:00. Výherce budeme informovat e-mailem.

Trailer k filmu Sametoví teroristé:

Všichni tři muži ve filmu „přehrávají“ své tehdejší činy a zároveň odhalují, co dělají dnes. Prvním z nich je v Čechách dobře známý Vladimír Hučín, který byl hned několikrát v žaláři za opakovanou protirežimní činnost, spočívající především v ničení reklamních poutačů. Další, Stanislav Kratochvíl, který chtěl v noci před Prvním májem vyhodit do povětří tribunu stadionu připraveného na oslavy Svátku práce, skončil na pět let za mřížemi.
František Bednár
František Bednár. | Verbascum Imago
František Bednár připravoval bombový atentát na prezidenta Husáka a doufal v rozpoutání protikomunistické revoluce. I on šel do vězení. „Přestože se jedná o dokument, nabízí akční scény i atraktivní příběhy opravdových akčních hrdinů. A navíc jméno Hučín hučí v hlavě nejedné generaci“, dodává distributor filmu Richard Němec.