US tržby: Teenagerovská sci-fi Divergence zabodovala a smetla Mupety

US tržby: Teenagerovská sci-fi Divergence zabodovala a smetla Mupety
Divergence nemá hvězdné herce, ale hvězdnou knižní předlohu.
Mupetí pokračování Muppets Most Wanted si stejně jako předchůdce odneslo od kritiků výborné známky, zatímco v případě Divergence lze mluvit spíše o podprůměru. Teenageři jsou ale mocná nákupní sílá. A tak zatímco adaptace bestselleru skončila první s 54 miliony, čímž se v rámci úspěchu zařadila po bok Hunger Games a Twilightu, Mupeti jsou druzí se 17 miliony. To je oproti minulému filmu propad o celých 12 milionů! Tentokrát z plyšáků žádný velký hit nebude a je to čistě otázka špatného načasování. Nevypadalo to, ale jít proti Divergenci byla sebevražda. A to i s legendárními Mupety.
us-trzby-teenagerovska-sci-fi-divergence-zabodovala-a-smetla-mupety
Stejně jako první Mupeti, i dvojka nalákala řadu hvězd. Na úspěch to tentokrát nestačilo.
Poslední novinkou, která promluvila do žebříčku, je drama God's Not Dead. Ve filmu je víra vysokoškolského studenta zkoušena profesorem filozofie, který v Boha nevěří. Zní to nezajímavě, nezajímavé to prý je, ale v Americe jsou silně věřící, takže se snímek dokázal prodrat na čtvrté místo s 9 miliony. Přesto je důvod, proč mu věnovat pozornost. Roli profesora totiž hraje Kevin Sorbo, který se léta oháněl v televizi jako Herkules. A jednu z vedlejších rolí si střihnul Dean Cain aka televizní Superman. To už nemůže být náhoda!
Kevin Sorbo
God's Not Dead | Pure Flix Entertainment
Pan Peabody (třetí místo), Třístovka (páté místo), NON-STOP (osmé místo) a LEGO (devítka) stále vydělávají. Šesté Need for Speed sice ve Státech propadne, celosvětově již má ale film 126 milionů. Neskutečně dobře si stále vede Grandhotel Budapešť. Sedmé místo, pouhých 304 kin a výdělek 6.7 milionů. To je záviděníhodný úspěch, díky němuž bude mít Wes Anderson do budoucna během natáčení volné ruce. A to je jenom dobře.
Saoirse Ronan, Tony Revolori
Film Grandhotel Budapešť je dobrodružstvím Gustava H, legendárního recepčního věhlasného evropského hotelu, a jeho pomocníka Zero Moustafy, který se stane jeho nejdůvěryhodnějším přítelem. Příběh je zasazen do období mezi světovými válkami.... | Twentieth Century Fox
Desítku uzavírá propadák Tylera Perryho The Single Moms Club. Celý žebříček najdete jako vždy v našem pravidelném výpisu US tržeb.