Recenze: Zvonilka a piráti - průměrná animovaná výplň na sobotní odpoledne

Recenze: Zvonilka a piráti - průměrná animovaná výplň na sobotní odpoledne
Zvonilka a piráti
O rok později se vrací, zdroguje většinu obyvatel (mákem), ukradne všechen vílí prach a zmizí. Pět hlavních (nezdrogovaných) víl ji sleduje a zjistí, že Zarina je kapitánkou pirátské lodě a chce prach použít k tomu, aby loď létala.
Celovečerních filmů se Zvonilkou je údajně už pět, já rozhodně neviděl všechny, ale tento poslední je rozhodně horší, než ten poslední předchozí, který jsem viděl.
Výtvarná podoba a animace vznikaly někde v Indii a nejsou nic moc (a opravdu mi přišly znatelně horší, než v tom posledním filmu). Ne že by Indové neuměli animovat, ale toto je nízkorozpočtový film, který je určen pro vydání na DVD a jen v některých rozvojových zemích jde do kin. V praxi to znamená i tu skutečnost, že film má příliš malé rozlišení a na plátně jdou s trochou pozornosti rozeznat pixely a moiré.

Trailer:

Co se týče zápletky, byl jsem trošičku natěšený z toho, že v tomto prequelu uvidíme, jak se vlastně z řadového piráta stal kapitán Hook, ale nedočkáme se toho. Koná se jen pár nic-moc náznaků s krokodýlem, budíkem a hákem. Aspoň jsem si ale opravil svůj mylný dojem, že se všechny filmy se Zvonilkou odehrávají až PO událostech s kapitánem Hookem.
Zvonilka a piráti
Zvonilka a piráti.
Je také nutno ocenit animátory, kteří všechny záběry pozorně komponovali tak, aby se neobjevil žádný vílí upskirt.
Film je v našich kinech pochopitelně dabovaný, takže se nemůžeme nijak ukájet například tím, že Zarinu mluví v originále tato dáma a budoucího Hooka tento pán.
BONUS: Když jdete do kina na Zvonilku, vypadá to tam takhle.
Hodnocení: 40%
Průměr hodnocení ze všech recenzí najdete ZDE