Tržby v českých kinech: Zpomalovačky ze druhé Třístovky obstály před rychlostí Need for Speed

Tržby v českých kinech: Zpomalovačky ze druhé Třístovky obstály před rychlostí Need for Speed
300: Vzestup říše
Jeden by řekl, že deštivý víkend lidi vtáhne do kinosálů. Ale ono ne. Nárůst zájmu byl oproti předchozímu víkendu jen nepatrný. Stále vévodí 300: Vzestup říše, "bokovka" klasiky 300: Bitva u Thermopyl (2006). 3.7 milionu korun na tržbách při návštěvnosti necelých 24 tisíc diváků. To je pokles o téměř 40%. Ale na první místo to stačilo.
Need for Speed
Need for Speed
Druhou příčku si vyjela auta; nejrychlejší, nejdražší, někdy až nadskutečná auta z Need for Speed. Film, kde herci vystupují ve vedlejších rolích, navštívilo o premiérovém víkendu 20 tisíc diváků. Do pokladen přinesli přes 3 miliony korun. 130 minutová jízda pro ty, co neberou nic vážně. No, je to úlet.
Dobrodružství pana Peabodyho a Shermana
Dobrodružství pana Peabodyho a Shermana. Třetí místo žebříčku.
Od jednoho úletu k druhému. Animák studia DreamWorks Dobrodružství pana Peabodyho a Shermana se vrací v čase, prostoru, pohrává si s postmoderními postupy, kdy je pes připodobňován tu ke slavnému fyziku, dobrodruhu, kuchaři... Třetí místo, 2.6 milionu korun na tržbách a 19.810 diváků.
Babovřesky 2
Babovřesky 2 se na diváka vyzbrojily. Úspěchu jedničky ale nedosahují ani zdaleka. | če
Babovřesky 2 (2014) zaznamenávají další propad. Čtvrtý víkend v kinech na ně vyrazilo 14.617 diváků. Do pokladen přinesli necelé 2 miliony korun. Oproti předchozímu víkendu jde o pokles o 33%. Snímek sice atakuje hranici 200 tisícího diváka a tržby přesahují 26 milionů korun, ale srovnání s jedničkou se film nevyhne. Když už není zájem ani o Trošku, je něco špatně.
Judit Pecháček
Judit Bárdos ve filmu Fair Play. Nedovolený doping pod kontrolou komunistického režimu. | če
Tuzemské drama Fair Play (2014) si oproti předchozímu, premiérovému, víkendu pohoršilo. Zájem a tržby nicméně o 5% stouply. Aktuální čísla: 10.567 diváků a tržby 1.407 milionu korun. Což je jen o 3 tisíce víc než tržby novinky Wese Andersona Grandhotel Budapešť (2014). Ten shlédlo téměř 11 tisíc diváků, tedy více než Fair Play. Překvapením je až 14. místo dramatu Koleje osudu (2014). Nejde o bůhví jakou filmařinu, ale herci jsou tu prvotřídní. Colin Firth a Nicole Kidman přilákali na zpracování knižní předlohy jen 2.498 diváků, kteří do pokladen kin přispěli 364.533 korunami.
Colin Firth, Nicole Kidman
Koleje osudu: On byl ve válce mučen a vypořádává se s tím. Ona mu občas nerozumí.
Aktuální žebříček tržeb a návštěvnosti tuzemských kin najdete ZDE.