Tajuplné galaxie a vzdálená budoucnost. SOUTĚŽTE o lístky na sci-fi festival Future Gate.

Tajuplné galaxie a vzdálená budoucnost. SOUTĚŽTE o lístky na sci-fi festival Future Gate.
Festival zahájí ve čtvrtek 13. března ve 20:30 sci-fi horor Europa Report (2013). Lidská posádka se vydává prozkoumat Europu, jeden z měsíců planety Jupiter. Žádná mise do vzdáleného kosmu ale nemůže proběhnout bez komplikací... Fakt, že je Europa pokryta ledem, přináší jen jednu z řady překážek. Europa Report zažije díky festivalu Future Gate tuzemskou premiéru.
Liev Schreiber
Chce z Marsu zpět domů. Ale nějak se to zvrtne.
Druhou tuzemskou premiéru slibuje projekce snímku Poslední dny na Marsu (2013). Celovečerní prvotina irského režiséra Ruairi Robinsona v hlavní roli s Lievem Schreiberem vám připomene nejen snímky jako Prometheus (2012) či Horizont události (1997), ale díky zlomu, který ve filmu nastane, v něm najdete i odkazy na díla nestora žánru zombie hororu George A. Romera, jež byste ve filmu tohoto ražení asi čekali jen těžko.

Trailer k filmu Vetřelec:

Vetřelec
Na festivalu se budou promítat i klasiky jako 2001: Vesmírná odyssea (1968) nebo Vetřelec (1979), jehož projekce z Blu-ray disku je velkým lákadlem. Všechny filmy festivalu budou uvedeny v originálním znění s českými titulky. Vstupenka na každé představení vyjde na 100 korun a zakoupit je můžete na pokladně pražského kina Bio Oko nebo on-line. Na linku najdete též kompletní program festivalu.
Těm, kterým by snad bylo peněz líto, přinášíme soutěž o 6 volňásků. Každý z šesti šťastlivců si bude moci vybrat z programu festivalu Future Gate jednu sci-fi pecku. Výherce budeme kontaktovat e-mailem.
tajuplne-galaxie-a-vzdalena-budoucnost-soutezte-o-listky-na-sci-fi-festival-future-gate
A nyní již k soutěžní otázce:
Jak se jmenuje vesmírná loď, na jejíž palubě bojuje Sigourney Weaver s Vetřelcem?
Své odpovědi zasílejte na soutez@kinobox.cz do středy 12.3.2014 do 18:00.