Polanski v kožichu a Chomet v Meetfactory. Febiofest zveřejnil kompletní program.

Polanski v kožichu a Chomet v Meetfactory. Febiofest zveřejnil kompletní program.
Prodej vstupenek na 21. Febiofest začíná ve středu 12. března ve 12:00. Kromě promítání ve všech sálech Cinestaru Anděl diváci v programu najdou také projekci v Meetfactory. Významný francouzský host festivalu, animátor a režisér Sylvain Chomet tam 26. března v 19:00 uvede svůj film Iluzionista (2010), bude o něm diskutovat s diváky i výtvarníky.
Iluzionista
Iluzionista byl inspirován scénářem slavného komika Jacquese Tatiho. | Pathé Pictures International
V programu letošního Febiofestu dominuje obsáhlá sekce Panorama světového filmu. V ní bude k vidění například novinka Romana Polanského, držitele Kristiána za přínos světové kinematografii, Venuše v kožichu (2013). Jde o zpracování kultovního erotického románu Leopolda von Sacher-Masocha, který byl tak trochu ve stínu Markýze de Sade.

Trailer k filmu Venuše v kožichu:

Jude Law se představý jako excentrik, který opanoval film Dom Hemingway (2013). V sekci se objeví i 3D podívané Pamplona - běh s býky a Stalingrad (2013), „hru se žánrovými kartami“ představuje německý western Zlato Thomase Arslana.
Stalingrad
Z filmu Stalingrad.
Febiofest uvede i nejoceňovanější polský film roku, snímek Ida od Pawla Pawlikowského (hosta festivalu v roce 2012). Festivalovou scénou zahýbal Alain Guiraudie filmem Neznámý od jezera, který se v programu také objevuje, a Febiofest se vrací k filmům Kanaďana Denise Villeneuva, který natočil podmanivý film Nepřítel (2013) s Jakem Gylenhaalem.
Nepřítel
Snímek Nepřítel. | Febiofest
Filmy jsou v programu letošního 21. ročníku festivalu rozmístěné jinak, s důrazem na víkend. „Vycházíme tím vstříc diváckým preferencím,“ říká Fero
polanski-v-kozichu-a-chomet-v-meetfactory-febiofest-zverejnil-kompletni-program-4
Fenič, prezident festivalu. „Posílili jsme víkendový program, kde promítá m e intenzivněji už od dopoledních hodin, a to nejenom dětské filmy Fe biofestu Junior. Ve většině sálů o víkendu proběhne pět projekcí za den. P řesunuli jsme do víkendu některé projekce, na které to ve všední den odpoledne diváci nestíhali z práce nebo školy,“ říká programový ředitel Štefan Uhrík.
Podrobnosti k Febiofestu (20. - 28. března v Cinestaru Anděl Praha) najdete na webových stránkách.