Neuvěřitelné filmové detaily, kterých jste si nevšimli

Neuvěřitelné filmové detaily, kterých jste si nevšimli
1. V každé scéně Klubu rváčů je kelímek od kafe
7-neuveritelnych-filmovych-detailu-kterych-jste-si-nevsimli
Klub rváčů přišel do kin v době, kdy se začalo kritizovat přebytečné násilí ve filmech. A to nebylo to jediné, čím Fincherovi rváči svým způsobem opovrhovali. Hlavní pointou filmu bylo kritizování masové konzumace veškerých druhů mainstreamových produktů a to od jídla až po Gucci spodky. I proto se asi David Fincher rozhodl do každé scény svého snímku schovat jeden ze světoznámých Starbucks kelímků od kávy. Je opravdu v každé, jen musíte dobře hledat, některé jsou velmi dobře schované. Držím palce.
2. Logo DHARMA se objeví na začátku Monstra
7-neuveritelnych-filmovych-detailu-kterych-jste-si-nevsimli
Jsou tři druhy fanoušků seriálu Ztraceni. Ti, kteří jej drží v srdci skoro jako náboženství, druhá skupina, kterou postupně seriál otrávil a pak diváci, kteří viděli první sérii a přestože je nadchla, přestali poté show sledovat. 
Tak nebo tak, většina z nich si pamatuje značku DHARMA. A vzhledem k tomu, že tvůrce Ztracených J.J. Abrams je částečně zodpovědný i za Monstrum, tak se rozhodl nám svoji show připomenout i tady.
3.  Buzze Rakeťáka si můžete všimnout i ve snímku Hledá se Nemo
7-neuveritelnych-filmovych-detailu-kterych-jste-si-nevsimli-2
Studia Disney a Pixar mají jedny z nejlepších Easter Eggů. K tomuto názoru přispívá i fakt, že si dala tu práci, aby několikrát naanimovala nepovedené scény a uvedla je v konečných titulcích (kupříkladu v Příšerkách s.r.o.). 
Ale abychom se dostali k pointě. V zubařské ordinaci, v jejímž akvárku je Nemo nějakou dobu uvězněn, je i několik pohozených hraček. No a mezi nimi lze zahlédnout i vesmírného veterána Buzze Rakeťáka z Toy Story
4. Mila Kunis drží ceduli se jménem O. Penderghast
7-neuveritelnych-filmovych-detailu-kterych-jste-si-nevsimli-1
Tady je to se skrytou perličkou trochu složitější. Ve filmu Kamarád taky rád vyzvedává Mila Kunis Justina Timberlakea na letišti. A jelikož je nepřipravená, tak ukradne ceduli neznámému kolemjdoucímu. Ta má na sobě napsáno O. Penderghast. Neusínejte, pointa už přichází. 
Film režíroval Will Gluck, který má na svědomí i další příjemnou komedii Panna nebo Orel, kde zazářila Emma Stone jako Olívie Ponderghastová. No dobře, možná to není tak úžasné, ale určitě jste si toho nevšimli!
5. Hanovo celé jméno je odhaleno v Rychle a Zběsile 5
7-neuveritelnych-filmovych-detailu-kterych-jste-si-nevsimli-1
A nevím, jestli se za něj má stydět, nebo děkovat Bohu. Han “Seoul-Oh”? Han Solo? No dobře, ze začátku jsem se smál, ale teď si říkám, že možná není k zahození jmenovat se skoro stejně jako největší frajer v celé Galaxii. 
6. Před úmrtími ve Skryté identitě se v záběrech ukáže velké X
7-neuveritelnych-filmovych-detailu-kterych-jste-si-nevsimli-3
Pamatujete na původní Zjizvenou tvář, kdy režisér Howard Hawks do nespočtu záběrů naházel Xka, aby naznačil, že postava brzy umře? Je vidět, že Martin Scorsese se nechal inspirovat a ve Skryté identitě použil tu samou vychytávku. Ta Xka, která vidíte na obrázku, nejsou ta jediná ve filmu. Je jich tam mnohem více, tak se na ně při příštím sledování filmu můžete zaměřit.
7. Tony Stark po snězení cheeseburgeru změní svůj život stejně tak jako Robert Downey Jr.
7-neuveritelnych-filmovych-detailu-kterych-jste-si-nevsimli-2
Tohle je opravdu hluboko zasazený Easter Egg, který neznalce historie života Roberta Downey Jr. dost možná i šokuje. Robert byl totiž svého času pořádně problémové dítě Hollywoodu, kriminálník (takže i když by podle mě dostal 100% hlasů, nikdy nemůže být prezidentem) a drogově závislý. 
O své minulosti a tom, proč se ji rozhodl změnit, mluví otevřeně a pořád stejně. Podle jeho slov za nápravu může Burger King. Když si objednal burger a zjistil, že mu chutná jako písek, tak si uvědomil, že musí na odvykačku. A i Tony Stark si v Iron Manovi po snězení cheeseburgeru uvědomí, že se nemusí skrývat a představí se světu jako Iron Man.
Tak tady to máte. Několik maličkostí, které k životu určitě nepotřebujete vědět, ale rozhodně s nimi můžete zamachrovat před kamarády :).