Po finančním vlkovi bude Martin Scorsese natáčet Ticho na Taiwanu

Po finančním vlkovi bude Martin Scorsese natáčet Ticho na Taiwanu
Martin Scorsese | Paramount Network
Martin se proto vrací k Silence a má i jasno v tom, kde ještě letos v létě natáčení filmu uskuteční - na Taiwanu. Děj románu se sice odehrává v Japonsku, ale Taiwain asi vyhrál i na základě osobního doporučení od režiséra Anga Lee, který zde natáčel snímek Pí a jeho život. Taiwan byl navíc přes 50 let japonskou kolonií, takže architektura je tu velmi podobná.
Martin Scorsese
Martin Scorsese | Paramount Network
Autorem scénáře je Jay Cocks, který s režisérem pracoval již na snímku Gangy New Yorku, a děj snímku nás zavede do 17. století. Hlavními hrdiny příběhu jsou dva jezuitští kněží cestující do Japonska v naději, že budou šířit svou víru a najdou svého učitele. To, co ovšem ani náhodou nečekali, je velká dávka násilí a pronásledování, které kvůli své víře zažijí.
Andrew Garfield
The Social Network | Columbia TriStar
V roce 2006 měli zájem o jednotlivé role Daniel Day-Lewis, Gael García Bernal a Benicio Del Toro, ale to už je doba dávno minulá. Role jednoho jezuitského kněze - otce Rodriguese - se ujme současný Spider-Man Andrew Garfield a role japonského překladatele Ken Watanabe. V dalších - zatím neurčených - rolích se objeví Adam Driver a Liam Neeson.