Grandhotel Budapešť na utajené pražské misi. S Wesem Andersonem natáčeli tvůrci snímku Hany.

Grandhotel Budapešť na utajené pražské misi. S Wesem Andersonem natáčeli tvůrci snímku Hany.
Jeff Goldblum, Michal Samir (režisér Hany), Martin Žiaran (kameraman), Wes Anderson, Matěj Chlupáček (producent Hany), Ivo Broum (zvukař).
Matěj Chlupáček, producent snímku Hany, vysvětluje. „Šlo o to, že Wes Andreson se s Jeffem Goldblumem rozhodl, že spolu natočí několik desítek minut dlouhý rozhovor o tom, jak vzpomínají na natáčení filmu Život pod vodou s desetiletým odstupem. A tím pádem vznikl další bonusový materiál na novou blu-ray edici tohoto filmu. Měli jsme spolu pak i krátký rozhovor o našem filmu Hany. Nakonec jsme se všichni přesunuli na slavnostní premiéru Andersonova filmu Grandhotel Budapešť.“
grandhotel-budapest-na-utajene-prazske-misi-s-wesem-andersonem-nataceli-tvurci-snimku-hany
Jeff Goldblum, Michal Samir (režisér Hany), Martin Žiaran (kameraman), Wes Anderson, Matěj Chlupáček (producent Hany), Ivo Broum (zvukař).
Michala Samira nejvíce zaujalo, jak byl herec Jeff Goldblum typickým, ohromně charismatickým zástupcem Hollywoodu, v tom pravém slova smyslu. A naproti němu seděl Wes Anderson, v tom nejpozitivnějším slova smyslu trochu člověk z jiné planety a vlastně až evropského charakteru, přestože je občanem Spojených států. Jak působil Anderson na Matěje Chlupáčka? „Wes i přes svou introvertnost očividně dokáže okamžitě všechny kolem sebe přimět poslouchat a každého takt rochu vtáhne do svého vlastního světa. On sám se pak chová a vypadá jako drtivá většina charakterů z jeho vlastních filmů.“
Zajímalo by nás vyjádření Wese Andersona na adresu mladých českých filmařů. Musí vám ale stačit informace, že přijal pozvání na premiéru jejich snímku Hany. Good deal, že.
Wes Anderson, Saoirse Ronan, Jeff Goldblum, Tony Revolori
Delegace z filmu Grandhotel Budapešť v Praze! | CinemArt
Premiéra očekávané komedie Grandhotel Budapešť proběhla tuto sobotu v pražském kině Lucerna za účasti režiséra, scenáristy a koproducenta Wese Andersona, herce Jeffa Goldbluma v doprodovu mladých kolegů Saoirse Ronan a Tonyho Revoloriho.
Wes Anderson, Jeff Goldblum
Jeff Goldblum a Wes Anderson před pražskou premiérou Grandhotelu Budapešť. | CinemArt
Wes Anderson na tiskové konferenci prozradil, že inspirací pro jeho fiktivní alpskou zemi Zubrowka, ve které se odehrává snímek, byly české Karlovy Vary a Praha, kde měl původně v úmyslu film natáčet. Nakonec z ekonomických důvodů film realizoval na česko-německo-polské hranici ve Zhořelci (Görlitz), kde vytvořil anonymní lázeňské městečko a místní prázdný obchodní dům proměnil na grandhotel.

Trailer k filmu Grandhotel Budapešť:

Film s jedinečnou atmosférou Grandhotel Budapešť nabízí šestihvězdičkovou zábavu, která žánrově plynule přechází mezi akční komedií, dramatem, romancí, detektivkou i groteskou, to vše v odzbrojujícím tempu. Nadčasový příběh Grandhotelu Budapešť vstupuje do českých kin 13. března letošního roku.