6. týden-kinopremiéry: Batman a Brumbál v Lego® příběhu, nový RoboCop a vyčpělé Dědictví

6. týden-kinopremiéry: Batman a Brumbál v Lego® příběhu, nový RoboCop a vyčpělé Dědictví
Dospělí si hráli s Legem a natočili o tom film. Ne, tak jednoduché to v případě snímku LEGO® příběh (2014) nebylo. Tři režiséři, čtyři scenáristé, milióny kostiček známé dánské stavebnice a nepřeberný zástup postaviček, jejichž setkání v jednom filmu působí jako to nejšílenější sci-fi.
LEGO® příběh
Proč ne. Tvůrci film pojali jako velkolepou poradii. A dostanou vás! Je to barevné, hravé, notoricky známé a vtipné. Po návštěvě kina budete doma hledat tu vaši starou krabici se stavebnicí. Snímku LEGO® příběh dáváme 90%. Recenze si přečtěte zde.
Bolek Polívka
Dědictví aneb Kurva se neříká
Bohuš Stejskal se po 22 letech vrací na plátna kin. Boleslav Polívka si tentokrát k druhému filmovému Dědictví napsal scénář, režii zastal Robert Sedláček. A přiznejme si rovnou, že to nedopadlo vůbec dobře. Co před 22 lety bavilo a tak trochu hořce chutnalo pod režijním vedením svérázné Věry Chytilové, to v případě novinky Dědictví aneb Kurva se  neříká (2014) působí trapně, vyčpěle a vlastně úplně zbytečně. Sedláčkovi jdou autorské filmy, ale tady šlápl vedle. Otázkou je, zda na pokračování "klasiky" půjdou zástupy diváků. Nostalgie bývá mocná... Snímek hodnotíme 50%, recenze si přečtěte zde.
Josh Brolin, Kate Winslet
Režisér a scenárista Jason Reitman zaujal filmy Děkujeme, že kouříte (2005), Juno (2007), Lítám v tom (2009). Mistr v balancování mezi sentimentálním, komediálním i dramatickým žánrem tentokrát servíruje téměř stoprocentní romantiku. Ve snímku Prodloužený víkend (2013) sice vystupuje uprchlý vězeň (Josh Brolin), který hledá klidný azyl. Středobodem filmu je nicméně jeho sbližování s Kate Winslet a jejím synkem (Gattlin Griffith). Reitman potvrzuje, že to s herci a atmosférou umí. Recenze snímku si přečtěte zde.
Gary Oldman
RoboCop (2014)
Milovníci osmdesátkových hrdinů, zpozorněte. Do kin míří RoboCop (2014), jemuž tvůrci ponechali příběh, ale zasadili jej do světa postrprodučkních audiovizuálních vychytávek 21. století. RoboCopa ztvárnil Joel Kinnaman, zajímavější jsou nicméně další herci okolo. Gary Oldman, Michael Keaton nebo Samuel L. Jackson. To vůbec nezní marně. Recenze snímku si přečtěte zde.
Shun Li a Básník
Na závěr představujeme drama Shun Li a Básník (2011), které míří do tuzemských kin po třech rocích od premiéry. Francouzsko-italský snímek pojednává o Číňance (Shun Li), která pracuje v italské textilce, aby vydělala na dokumenty, bez nichž její 8 letý syn nemůže vycestovat z Číny. Shun Li se sblíží s italským rybářem, což se nelíbí Italům ani tamní čínské komunitě. Tedy trocha reality a lidskoprávní téma na závěr.
Sledujte naše video s premiérami:
Přehled všech únorových premiér naleznete ZDE.