US tržby: Akční Frankenstein vstoupil do kin a skoro nikdo si toho nevšiml

US tržby: Akční Frankenstein vstoupil do kin a skoro nikdo si toho nevšiml
3D už netáhne. Táhnou černošské komedie, díky čemuž je vítěz minulého víkendu Ride Along znovu na první pozici, přičemž za pouhých 10 dní nastřádal 75 milionů dolarů. Fungují i pohádky, takže vydělává nejen velkolepé Ledové království na čtvrtém místě (snímek je v TOP10 již deset týdnů!), ale i lacinější animák Velká oříšková loupež na místě třetím. Do aktuální neklidné doby se svou oslavou amerických hrdinů trefil i válečný snímek Petera Berga Na život a na smrt, který je po pěti týdnech na obdivuhodném druhém místě a na kontě má již 93 milionů dolarů.
Jack Ryan: V utajení
Jack Ryan má sympatické obsazení i slušné ohlasy, na úspěch to ale nestačí.
Minule se netrefil do diváckého zájmu nový Jack Ryan, který navzdory slušným recenzím startoval až na čtvrté pozici. O druhém víkendu si sice pohoršil o jediný stupeň, vzhledem k nepříliš vysokému debutu to ale znamenalo pouhých 9 milionů. Po dvou týdnech má Jack na americkém kontě mizivých 30 milionů, které pohřbívají plány producentů na budoucí sérii. A stejné to bude s fantasy akčňákem Já, Frankenstein, který stál 65 milionů a na startovací páté příčce ukrojil pouhých 8.6 mega. Na rozdíl od Jacka se však tahle prohra čekala. Recenze filmu jsou přímo odstrašující.
Leonardo DiCaprio
Vlk z Wall Street | Paramount Network
V rámci novinek to byl jeden z nejslabších víkendů za poslední dobu. Vyjma "Frankieho", který sám nezazářil, nikdo jiný do desítky nepromluvil. Tu dále doplnily hity Špinavý trik a Vlk z Wall Street, ceněná artovka Blízko od sebe a hororová rychlokvaška Zrození ďábla, po které za týden neštěkne ani pes.
Celý žebříček najdete v našem pravidelném kompletním výpisu US tržeb.