Tržby v českých kinech: Vlk zvítězil nad Vorlem, bylo to ale těsné

Tržby v českých kinech: Vlk zvítězil nad Vorlem, bylo to ale těsné
Jonah Hill
Vlk z Wall Street
Dravý i zábavný Vlk z Wall Street ovládl žebříček tuzemských tržeb i o druhém víkendu. Na DiCapria vyrazilo 48 tisíc diváků, kteří v pokladnách kin nechali téměř 7 milionů korun. Zaujalo téma, herec v roli producenta i kultovní Martin Scorsese, který se na "stará kolena" rozhodl natočit film s nadhledem. A to se jen tak nevidí.
Jiří Mádl, Tomáš Vorel Jr.
Jiří Mádl (Michal Kolman) a Tomáš Vorel jr. (Petr Kocourek) ve Vejšce. | EEAP
Nasazení do 115 (!) kin vyneslo na druhé místo tuzemských tržeb premiérovou Vejšku. Vorlové vyšli ze souboje s vlkem dobře, velmi dobře. 46.5 tisíc diváků a přes 6 milionů korun na tržbách jsem nečekal. Vorlova tvorba není pro každého, za což může specifický humor, nadsázka, specifická kamera, specifické (ne)herectví. Jak se ale zdá, diváci to berou. A Jiří Mádl je opět skvělý.
Něžné vlny
Třetí místo a další český film, retrokomedie Něžné vlny. Dobře hodnocená novinka Jiřího Vejdělka přitáhla o třetím víkendu do kin přes 23 tisíc diváků a jejich 3 miliony korun. Na Muže v naději (2011), Ženy v pokušení (2010) to nemá, ale prozatímních 170 tisíc diváků / 23 milionů korun jsou solidní čísla.
Ledové království
Ledové království | Disney
Zima sice přišla až o tomto víkendu, Ledové království (2013) nás nicméně kiny provází již devátý víkend. Aktuálně na disneyovský animák přišlo přes 9 tisíc diváků, kteří nechali v pokladnách přes 1 milion korun. No, už by to chtělo nový animovaný film. Legáčci se přihlásí již 6. února...
Drak Šmak létá na pátém místě žebříčku tuzemských tržeb. Dru
Hobit: Šmakova dračí poušť
Hobit: Šmakova dračí poušť. | Warner Bros.
hý díl Hobita shlédlo o sedmém víkendu 6 tisíc diváků. Tržby se pohybovaly pod jedním milionem korun. Můžeme tedy bilancovat: za necelých sedm týdnů snímek v českých kinech utržil přes 88 milionů korun, vydalo se na něj 578 tisíc diváků.
Kromě Vlka z Wall Street ve čtvrtek vstoupily do českých kin další tři filmy, které se mohou pyšnit vysokým počtem oscarových nominací. Tuzemské diváky nicméně ne
Matthew McConaughey
chávají snímky 12 let v řetězech (6. místo, 5.305 diváků, 704 tisíc korun), Špinavý trik (11. místo, 2.447 diváků, 347 tisíc korun) a Klub poslední naděje chladnými (18. místo, 1.416 diváků, 189 tisíc korun). Že by za to mohla témata, která se ne zrovna "pohodlně" (kromě Špinavého triku) vstřebávají? Těžko říct. Je to ale škoda. Jde o tři kvalitní filmy.
Aktuální žebříček tržeb a návštěvnosti tuzemských kin najdete ZDE.