Quentin Tarantino zuří: Scénář k jeho novému filmu unikl na veřejnost

Quentin Tarantino zuří: Scénář k jeho novému filmu unikl na veřejnost
Quentin Tarantino, režisér z videopůjčovny. | Columbia TriStar
Proč? Protože někdo Tarantinův scénář pustil do oběhu a to přirozeně slavného filmaře pěkně naštvalo. "Jsem z toho v depresi. Dokončil jsem první nástřel scénáře a nechtěl točit dřív, než příští zimu. Dal jsem ho jen pár lidem a jeden z nich ho očividně pustil ven," vysvětlil Tarantino, který dal scénář do rukou třem hercům - Michaelu Madsenovi, Bruci Dernovi a Timu Rothovi.
quentin-tarantino-zuri-scenar-k-jeho-novemu-filmu-unikl-na-verejnost
Zleva: Bruce Dern: Michael Madsen, Tim Roth
Tarantino situaci dále vysvětluje bez servítek: "Jeden z producentů Nespoutaného Djanga, Reggie Hudlin, měl můj scénář u sebe a údajně pustil do svýho domu jednoho z filmových agentů a dal mu ho přečíst. Je to zrada, ale ne fatální, protože agent se scénářem z domu neodešel. Pak jsem ho dal třem zasranejm hercům. Setkali jsme se tváří v tvář, šlo to z ruky do ruky. Vím, že na Timově straně chyba není. Jeden z prvně dvou jmenovaných prý ale předal scénář svýmu agentovi a ten nyní putuje po celym Hollywoodu z ruky do ruky. Nevim, jak tyhle zasraný agenti pracujou, ale rozhodl jsem se, že teď film nebude. The Hateful Eight publikuju prozatim jen knižně."
quentin-tarantino-zuri-scenar-k-jeho-novemu-filmu-unikl-na-verejnost-1
Znamená únik scénáře i to, že se Tarantino v následujícím projektu vzdá plánovaného westernového žánru?
Je to nepochybně ohromná škoda, pokud jste ale někdy četli některé Tarantinovy starší scénáře (řada z nich se dá dohledat na internetu), je z nich patrné, že má tvůrce silné literární sklony, které musí poté v rámci rozumné filmové stopáže krotit. Takže pokud tentokrát začne knihou, vlastně je to pro fanoušky jenom dobře, protože se nebude muset nijak omezovat.