Tržby v českých kinech: Vlk se najedl a kina zůstala celá

Tržby v českých kinech: Vlk se najedl a kina zůstala celá
Vlk z Wall Street (2013) | Paramount Network
Poměrně velkou reklamu měl již zmiňovaný Velký Gatsby, navíc dokázal do kin natáhnout vícero romantických duší, zvědavců, co zajímají předělané verze starých swingových a charlestonových skladeb atd. Stručně a jednoduše řečeno, širší cílová skupina. Vlk z Wall Street mohl PR stratégy děsit tříhodinovou délkou, monotematičností a režisérem, který je spíš kultovní, než "pro všechny".
Jonah Hill, Leonardo DiCaprio
O premiérovém víkendu nicméně utržil Vlk z Wall Street téměř 10 milionů korun při návštěvnosti přes 70 tisíc diváků. Zaúřadovaly velmi, velmi, velmi dobré recenze? Zaujalo téma, kdy v hlavní roli hraje kromě DiCapria astronomické množství peněz, alkoholu, drog, sexu a cynismu? Zeptejme se některého z těch, kteří film viděli.
Něžné vlny
Něžné vlny (2014)
Vlkovi z Wall Street tedy ustoupily Něžné vlny Jiřího Vejdělka. Poměrně dobře přijímaný romantický retro film utržil o druhém víkendu téměř 6.5 milionu korun. Na snímek, který Vejdělek údajně natočil dle svých vlastních zážitků teenagera, přišlo přes 46 tisíc diváků. Po necelých dvou týdnech od nasazení do tuzemských kin už film vidělo přes 130 tisíc diváků. Solidní čísla.
Hobit: Šmakova dračí poušť
Hobit: Šmakova dračí poušť. | Warner Bros.
Už mu dochází dech, ale stále se drží na medailových pozicích. Ano, řeč je o Hobitovi: Šmakově dračí poušti. Šestý víkend v kinech přinesl 1.8 milion korun a návštěvnost 11.841 diváků.
Ledové království
Ledové království | Disney
Hobita skoro zmrazilo Ledové království (2013), disneyovka s poťouchlými sněhuláky, milými postavami a jasným posláním. Osmý víkend v kinech: 1.5 milionu korun na tržbách a návštěvnost 11.804 diváků.
Keanu Reeves
47 Róninů (2013).
Posledním filmem žebříčku, který pokořil 1 milion korun na tržbách, je 47 Róninů (2013), akční fantasy s Keanu Reevesem ve vedlejší roli. Tvůrci pustili žilou rozpočtu víc, než bylo zdrávo. O třetím víkendu na snímek vyrazilo 6.851 diváků, kteří v pokladnách kin nechali 1 milion korun. Tak trochu filmová mrtvola...
Jiří Mádl, Tomáš Vorel Jr.
Jiří Mádl (Michal Kolman) a Tomáš Vorel jr. (Petr Kocourek) ve Vejšce. | EEAP
Ve čtvrtek do našich kin míří hned několik filmů, od nichž se čeká nemalý finanční potenciál. Uspěje Vejška (2014) Tomáše Vorla? Zaujmou oscarové nominace 12 let v řetězech (2013) a Špinavého triku (2013)? Dozvíte se za týden ve stejnou dobu na stejném místě.
Aktuální žebříček tržeb a návštěvnosti tuzemských kin najdete ZDE.