Robert Downey Jr. by rád protlačil Mela Gibsona a Jodie Foster do budoucích marvelovek

Robert Downey Jr. by rád protlačil Mela Gibsona a Jodie Foster do budoucích marvelovek
Být s Downeyho zadobře se vyplatí. Své o tom ví Shane Black, který s ním před pár lety natočil povedenou buddy-movie komedii Kiss Kiss Bang Bang. Pánové si padli do noty a byla z toho režie Iron Mana 3. Nyní by rád Downey protlačil do Marvelu kamarádku Jodie Foster, s čímž v zásadě nikdo nemá problém. Ceněná oscarová herečka by se nepochybně v supehrdinském ansámblu neztratila. Zato s kámošem Melem Gibsonem je to složitější.
robert-downey-jr-by-rad-protlacil-mela-gibson-a-jodie-foster-do-budoucich-marvelovek-1
Ten to nemá v posledních letech díky svým výstřelkům v Hollywoodu vůbec jednoduché a od té doby, co nadával židům a chtěl na těhotnou manželku poslat bandu černochů, se mu zkrátka nedaří. Studia se ho straní, s čímž jdou ruku v ruce velké projekty (právě natáčení Expendables 3 jsou světlou výjimkou). Downey nicméně sám moc dobře ví, jaké je to být v Hollywodu za vyvrhela a když se mohl ze dna díky komiksu odpíchnout on, proč ne Mel?
robert-downey-jr-by-rad-protlacil-mela-gibson-a-jodie-foster-do-budoucich-marvelovek
Hlavounům v Marvelu se na tuhle divokou kartu moc vsadit nechce. Již jednou Gibsona ze hry vyřadili, když se ho Downey pokoušel prosadit do role prezidenta v Iron Manovi 3 (nakonec ho hrál William Sadler). Vyhrají nad miláčkem davů i tentokrát, nebo se Downey nedá a dopřeje bývalému statečnému srdci vytoužený comeback? Já bych se tomu rozhodně nebránil.
Obrázek článku
Víte že...
... Downeymu vlastně "vděčíme" za to, že to šlo se seriálem Ally McBealová z kopce? Když byl obsazen jako Larry do čtvrté sezóny, podmínkou k účasti bylo, že musí přestat s drogami. Nepřestal, načapali ho a dostal padáka. Tvůrci poté museli jeho postavu násilně vyškrtnout a narychlo přepsat další sezónu (původně měla čtvrtá končit jeho svatbou s Ally). Diváci si ale Larryho natolik oblíbili, že už pro ně bez jeho účasti show zkrátka nefungovala.