Tržby v českých kinech: Šmak si dál pochutnává na veškeré konkurenci

Tržby v českých kinech: Šmak si dál pochutnává na veškeré konkurenci
Z toho se musí kinařům protáčet panenky. V posledních letech jsme si zvykli, že pokud přijde do českých kin silná novinka, v nejlepším případě zdolá hranici sta tisíc diváků. Tomu se minulý víkend vysmál drak Šmak, který si s přehledem urval tisíc dvě stě. A aby netroškařil, přidal o víkendu téměř další stovku - konkrétně 93 tisíc diváků a 14 milionů korun. Celkem již síně Ereboru navštívilo 347 tisíc diváků, kteří za výlet zaplatili 52 milionů.
Putování s dinosaury: Film ve 3D
Putování s dinosaury startovalo minulý týden i v amerických kinech a i u tamních diváků snímek propadl.
To druhé Ledové království, navzdory nálepce Disney a vděčnému vánočnímu nasazení, které zpravidla pohádkám přeje, se muselo spokojit se 17 tisíci diváky a 2 miliony na tržbách. Na třetím místě debutující Putování s dinosaury sice mělo o pár set tisíc diváků méně, ve výsledku ale vydělalo o něco více. Vzhledem k tomu, že jsou oba filmy uvedeny ve 3D, je nad slunce jasné, že u dinosaurů diváci častěji volili 3D verzi a tudíž dražší vstupné.
Kevin Kline, Robert De Niro, Morgan Freeman, Michael Douglas
Frajeři ve Vegas platili v zámořských kinech za trvalku. V českých tržbách je podobný osud nečeká.
Čtvrtá Křídla Vánoc pokořila v celkové návštěvnosti 200 tisíc diváků (což je pro český film slušné číslo) a připsala si o víkendu na konto 1.8 milionů korun. Až pátá skončila komediální novinka Frajeři ve Vegas. Navzdory příjemným trailerům a výbornému obsazení se na snímek vydalo pouhých 8 531 diváků, kteří ho tak tak dotlačili v tržbách přes jeden milion korun.
Aktuální žebříček tržeb a návštěvnosti tuzemských kin najdete ZDE.