Nejvíc sexy herec roku 2013? Ztvárnil roli, která titulu odpovídá. Je to Superman!

Nejvíc sexy herec roku 2013? Ztvárnil roli, která titulu odpovídá. Je to Superman!
Nicméně při pohledu do žebříčku prestižního britského ženského magazínu Glamour (hlasovalo 95 tisíc divaček, možná i nějaký ten gay či muž s nevyjasněnou sexuální orientací) se nám v první desítce objevují tito borci (vynechme zpěváky či modely okupující zbývající příčky první desítky):
9. Jamie Campbell Bower (25 let, Velká Británie)
Jamie Campbell Bower
Proč? Nepochybně zásluhou svých rolí z mimořádně populárních sérií – ať už to byl Caius ze ságy Twilight (Nový měsíc, obě části Rozbřesku), Grindewall z Harryho Pottera (obě části Harry Potter a relikvie smrti) nebo král Artuš z mini TV série Camelot. Letos se objevil v ne úplně zdařilé adaptaci bestselleru Mortal Instruments: Město z kostí.
8. Idris Elba (41 let, Velká Británie)
Idris Elba
Luther
Tohoto černošského sympaťáka a bývalého DJ-e vystřelila do centra pozornosti role Stringera Bella v seriálu Wire a později i hlavní role v britském krimi seriálu Luther. Z posledních let si jeho tvář jistě vybavíte z filmů o severském silákovi Thorovi nebo prequelu Vetřelce – Prometheus. Letos ztvárnil titulní roli v biografickém dramatu Mandela: Long Walk to Freedom.
7. Chris Hemsworth (30 let, Austrálie)
Chris Hemsworth
Sněhurka a lovec | BontonFilm
U Thorova kladiva, není divu, že tenhle protinožec je v první desítce. Oba filmy o supersvalovci Thorovi zabodovaly po celém světě a producenti teď Chrisovi masírují bicepsy v naději, že třeba kývne na další díly (což by podle Marvelu neměl být problém). Chris kývnul už na další Star Trek, Avangers, Sněhurku a lovce, sakra ten kluk bude snad slavnější než Mel Gibson.
5. Benedict Cumberbatch (37 let, Velká Británie)
Benedict Cumberbatch
Benedict Cumberbatch – Sherlock
Ačkoli jeho tvář vypadá spíše jako maska do expresionistického filmu, Benedict si umí podmanit a to nejen jako skvělý Sherlock Holmes, o tom není pochyb. A to tak skvělý, že i po ukončení 2. řady minisérie, kde Sherlock umírá (jaj, spoiler?), vyjede co nevidět řada třetí (podtitul Ressurection?). Benedict bodoval i rolí v posledním Star Treku i hlasem draka Šmaka a mimochodem, víte, že umí skvěle imitovat Žvejkala z Hvězdných válek?
4. Tom Hiddleston (32 let, Velká Británie)
Thor
Loki (Thor) | BontonFilm
Na místě čtvrtém je Tom Hiddleston čili Thorův nezvedený bratr Loki. Tom mu dokázal dát charisma, které zavání až nevyžádanou sympatií k záporné postavě. Původně se ucházel o roli Thora, ale režisér Kenneth Branagh řekl NE, ty jsi Loki. A bylo vymalováno. Ke spokojenosti nás všech.
3. Liam Hemsworth (23 let, Austrálie)
nejvic-sexy-herec-roku-2013-ztvarnil-roli-ktera-titulu-odpovida-je-to-superman
Představitel Thora se Britkám líbí, ale jeho mladší bratr Liam ještě víc. Má pomyslnou bronzovou medaili a za tu určitě vděčí nejen svému talentu, ale i obsazení do zatím dvou dílů (bůhví kolikadílné) ságy Hladové hry. Chlapi spíš zbystří, když připomeneme jeho roli Billy the Kida v Expendables 2.
2. Robert Pattinson (27 let, Velká Británie)
Robert Pattinson
| BontonFilm
Stříbrný úsměv patří hrdinovi ságy Twilight. Dívky, v jejichž knihovničkách najdeme patrně jen knihy od Stephenie Meyer a možná ještě nějaký ten díl z Padesáti odstínů (zkrátka šeď) tohoto londýnského habána nepochybně milují. A možná ani nevědí, že si ho začínají vybírat do filmů uznávaní intelektuální autoři (David Michod, David Cronenberg, Anton Corbijn).
1. Henry Cavill (30 let, Velká Británie)
Henry Cavill
Muž z oceli
Je to tak, Superman v podání Cavilla ve filmu zachraňuje svět, ale v civilní procházce Londýnem zjevně nechává otáčející se ženy narážet do sloupů a v tichu domovů pak dělat věci, které asi normálně nedělají. Původně muž s přezdívkou smolař (byl ve finále castingu na Bonda, ale podle producentů byl na něj příliš mladý) se dočkal karty, co se obrátila. A je na ní srdcové eso.