Potvrzení pro Star Wars: Epizoda VII: Vrátí se R2-D2!

Potvrzení pro Star Wars: Epizoda VII: Vrátí se R2-D2!
Před pár dny oblétla svět jedna z prvních oficiálních fotek ze zákulisí, na které je režisér J.J. Abrams, producentka Kathleen Kennedy, R2-D2 a „nějací dva chlápci“ (chápete správně, je to ta fotka v úvodu článku). A teď to zajímavé. Neznámí pánové se jmenují Lee Towersey a Oliver Steeples, přičemž jde o členy R2-D2 Builders Club, neboli klubu, který svůj volný čas tráví vytvářením „funkčních, co nejvíce filmu podobných robotů“. Drobeček na fotce je jejich výtvor a co víc, právě on si v očekávané Epizodě VII zahraje!
Anthony Daniels, Kenny Baker
| 1977/1997 20th Century Fox
Jak se něco takového povedlo? Nečekaně lehce - letos v létě narazil Steeples během akce Star Wars Celebration Europe v Německu na Kathleen a zmínil, že jsou jeho lidé v případě potřeby schopní postavit funkčního droida. Slavná producentka Steeplese k jeho překvapení vzala za slovo a později ho doporučila výkonnému producentovi filmu Jasonu McGatlinovi. No a nyní jsou pánové členy týmu pro vizuální efekty Epizody VII. Existuje větší splněný fanouškovský sen?
Ale (trochu infantilně) zpátky k tématu: R2-D2 je zpět! Je v tom čistá dětská radost, protože pokud něco „nadčasově roztomilého“ Lucasovi ve SW vyšlo (ne, Jar Jar Binks a Ewokové to nebyli), je to právě malý modrobílý robot. Teď ještě, aby se k němu přidal jeho zlatavý kolega a bude to naprosto dokonalé.