Proč si hvězdy mění jména? Kdo chtěl jméno Cujo, po vzteklém psovi? Další příběhy za slavnými jmény ...

Proč si hvězdy mění jména? Kdo chtěl jméno Cujo, po vzteklém psovi? Další příběhy za slavnými jmény ...
Winona Ryder
Skutečné jméno: Winona Laura Horowitz
Proč si změnila jméno: Zde šlo o čistě spontánní nápad. Když agent Winoně volal, aby se jí zeptal, jaké jméno chce mít v titulcích k filmu Lucas, poslouchal její otec právě album Mitche Rydera a jméno bylo na světě.
Winona Ryder
Simon Pegg
Skutečné jméno: Simon John Beckingham
Proč si změnil jméno: Když se Peggovi rodiče rozvedli a jeho matka se poté podruhé vdala, vzal si Simon příjmení svého nevlastního otce.
Simon Pegg
Star Trek: Do temnoty
Jamie Foxx
Skutečné jméno: Eric Marlon Bishop
Proč si změnil jméno: Foxx přijal umělecké jméno v roce 1989, kdy začal vystupovat v komediálních klubech. Jamie si vybral proto, že je vhodné pro obě pohlaví (všiml si, že ženské umělkyně bývají zvány na pódium jako první). Příjmení Foxx je poctou komediální legendě Reddu Foxxovi.
Jamie Foxx
Jamie Foxx
Jean-Claude Van Damme
Skutečné jméno: Jean-Claude Camille Francois Van Varenberg
Proč si změnil jméno: Jean-Claude se obával, že jeho civilní příjmení bude pro Americké publikum příliš těžkopádné (chytrý chlapec). Vybral si proto jméno Frank Cujo, ale to bylo neúnosné s ohledem na spojení se vzteklým bernardýnem Stephena Kinga z románu Cujo. Vrátil se proto ke svému jménu, jen příjmení změnil na Van Damme, což je příjmení otcova kamaráda.
Jean-Claude Van Damme
Sigourney Weaver
Skutečné jméno: Susan Alexandra Weaver
Proč si změnila jméno: Možná měla Sigourney pocit, že Susan by do neonových nápisů úplně nezapadala a tak se v roce 1963 stala Sigourney, což je jméno, které si vypůjčila ze známého románu Velký Gatsby (konkrétně od Sigourney Howardové, která je tetou Jordany Bakerové).
Sigourney Weaver
| BontonFilm
Jean Reno
Skutečné jméno: Juan Moreno y Herrera-Jiminez
Proč si změnil jméno: Reno se narodil v marocké Kasablance, kam jeho španělští rodiče utekli před Francovou diktaturou. V roce 1965 se přestěhovali do Paříže, kde Jean začal navštěvovat hodiny herectví. Jean je francouzskou verzí Juana a Reno nejspíše zkrácenou verzí Morena.
Ronin
Ronin | Metro-Goldwyn-Mayer Pictures
Martin Sheen
Skutečné jméno: Ramon Antonio Gerardo Estevez
Proč si změnil jméno: Ramon zjistil, že ho jeho skutečné jméno znevýhodňuje při konkurzech a tak se (nejspíš pro jistotu) rozhodl pro změnu jména i příjmení. Martin je podle Roberta Dalea Martina, jenž měl na starosti obsazení v CBS a Sheen podle Fultona J. Sheena - televizního kněze.
Martin Sheen, Charlie Sheen
Martin Sheen a Charlie Sheen – Wall Street (1987) | 20th Century Fox
Natalie Portman
Skutečné jméno: Natalie Hershlag
Proč si změnila jméno: Natalie začínala pod svým skutečným jménem, ale s ohledem na soukromí rodiny si již pro snímek Leon zvolila umělecké jméno. A kde se vzalo Portman? Natalie využila babiččino příjmení z matčiny strany.
Natalie Portman
Princ a Pruďas | Universal Pictures
Meg Ryan
Skutečné jméno: Margaret Mary Emily Anne Hyra
Proč si změnila jméno: I zde hrál hlavní roli rozvod rodičů a Meg se rozhodla, že chce nosit matčino příjmení.
Meg Ryan, Nicolas Cage
Město andělů | Warner Bros.
Elizabeth Banks
Skutečné jméno: Elizabeth Irene Mitchell
Proč si změnila jméno: Elizabeth předběhla její o 4 roky starší jmenovkyně ze seriálu Ztraceni a tak bylo třeba přijít s něčím novým. V kontrastu s dlouhým jménem šlo Elizabeth o krátké příjmení. Udělala si seznam, Banks bylo na prvním místě a mezi herci zatím neobsazené. Tak si ho vzala.
filmove-hvezdy-a-jejich-umelecka-jmena-mozna-budete-prekvapeni-jake-pribehy-se-za-nimi-skryvaji-2-cast
Skeet Ulrich
Skutečné jméno: Bryan Ray Trout
Proč si změnil jméno: Skeet je přezdívka z dětství a znamená komár, jelikož byl jako dítě malý a kostnatý. Příjmení Ulrich má po nevlastním otci - majiteli a řidiči Nascar D. K. Ulrichovi.
filmove-hvezdy-a-jejich-umelecka-jmena-mozna-budete-prekvapeni-jake-pribehy-se-za-nimi-skryvaji-2-cast-1
Jonathan Rhys Meyers
Skutečné jméno: Jonathan Michael Francis O’Keeffe
Proč si změnil jméno: Sám Jonathan uvedl, si chtěl udržet odstup mezi veřejným a soukromým Jonathanem. A kde přišel k "novému" já? Meyers je příjmením Jonathanovy matky za svobodna, původ Rhyse známý není.
Jonathan Rhys Meyers