44. týden-kinopremiéry: Děti jako zachránci, apokalypsa Hollywoodu a Sladký život podle Sorrentina

44. týden-kinopremiéry: Děti jako zachránci, apokalypsa Hollywoodu a Sladký život podle Sorrentina
Apokalypsa v Hollywoodu
Po komediální sci-fi z minulého týdnu U konce světa (2013) míří do kin Apokalypsa v Hollywoodu (2013). Herecké hvězdy musejí koexistovat v jednom domě, zatímco venku se bortí svět. Čekáte drama? Tak na něj zapomeňte! Apokalypsu v Hollywoodu režírovali debutanti Seth Rogen a Evan Goldberg, jinak dobře známý herec, producent a scenárista. Herecké hvězdy (James Franco, Emma Watson, Paul Rudd, Michael Cera a další) pobaví i v těch nejzoufalejších situacích. A nejedná se výhradně o mistry komediálního řemesla.
Craig Robinson, Jonah Hill, Danny McBride, Seth Rogen, Jay Baruchel, James Franco
Apokalypsa v Hollywoodu
Kéž by se tak i čeští herci nebrali alespoň chvilku vážně. Mohl by vzniknout podobně zdařilý film. Apokalypse v Hollywoodu dáváme 80%, recenze si přečtěte zde.
Harrison Ford, Asa Butterfield
Jste fanoušky sci-fi literatury? Četli jste Enderovu hru Orsona Scotta Carda? Režisér X-Menů Gavin Hood přináší adaptaci oblíbené knižní série. Příběh pojednává o zázračném chlapci Enderovi, který se má stát spásou lidstva před hrozivým útokem z vesmíru. Někoho bude téma autoritativní vesmírné válečné školy pro mladé chlapce děsit, jiní se budou skvěle bavit.
Enderova hra
Ačkoli se Enderova hra (2013) odehrává výhradně v prostředí vesmírné školy, rozhodně nenudí. A zavedené herce tu hravě strčí do kapsy talentované mládí: Assa Butterfield (Ender), Hailee Steinfeld (Petra) a Abigail Breslin (Valentine). Snímku dáváme 70%, recenze najdete zde.
Pavel Landovský
| Artcam Films
Do kin se vrací "Černý Petr" Vladimír Pucholt, Jan Kačer a Pavel Landovský. Dokument Hoteliér (2013) natočil Josef Abrhám mladší, aby probudil jiskru života v Pavlu Landovském. Abrhám dal dohromady jeho staré kamarády, zinscenoval nazkoušení Landovského hry Hodinový hoteliér a zbytek nechal na "staré partě". Hoteliérovi nelze upřít autentičnost, jistou míru nostalgie. Jistě, jedná se o snímek  pro "zasvěcené", nicméně i řadu mladších recenzentů zaujal. Hlavně proto, že "Lanďák" si zase na nic nehraje. Recenze si přečtěte zde.
Velká nádhera
| http://www.festival-cannes.fr
Filmová oslava života, elegance, estétského pozérství, to všechno je Velká nádhera (2013) Paola Sorrentina. Snímek je srovnáván s klasikou Sladký život (1960).  Majestátný Řím, alkoholem zpití zbohatlíci a kritika povrchnosti, to je Velká nádhera. Především jde nicméně o... velkou nádheru, podívanou, při níž srdce každého filmového milovníka zaplesá. Sorrentino jde opět proti proudu. Recenze snímku si přečtěte zde. Jde jednoznačně o událost letošní filmové sezóny. Což není vzkaz jenom pro "kavárenské intelektuály".
Ptačí úlet
| HCE
Do kin dále míří animák Ptačí úlet (2013). Snímek si bere na paškál Den díkuvzdání. Proč? Hrdiny komedie jsou dva krocani, kteří rozhodně nechtějí, aby jejich rod končil na svátečních stolech. Jak toho dosáhnou? Ukradnou stroj času a vrátí se do 17. století, aby změnili zavedené tradice. Recenze filmu si přečtěte zde.
Žena v kleci
| Aerofilms
No a nakonec vám představujeme Ženu v kleci (2013), dánský mysteriózní thriller jdoucí ve šlépějích severských kriminálek. Kvalit série Milénium Žena v kleci nedosahuje. Pro podzimní pošmourné dny ovšem ideální, podmanivý vizuální zážitek zaručen. Recenze si přečtěte zde.
Sledujte naše video s premiérami:
Přehled všech premiér najdete ZDE.