Gerard Butler podruhé proti teroristům: Místo Bílého domu padne Londýn

Gerard Butler podruhé proti teroristům: Místo Bílého domu padne Londýn
Pád Bílého domu
Snímek ponese název London Has Fallen a v centru dění budou prezident Asher (Aaron Eckhart) a hlavně končetiny lámající Mike Banning (Gerard Butler). Společně s nimi by se měli do svých rolí vrátit i Morgan Freeman, Angela Bassett a v jedničce hrubě nevyužitá Radha Mitchell. Zdali zůstane u kormidla série režisér jedničky Antoine Fuqua se zatím neví. Podle některých zpráv ale možná dojde ke střídání, aby měla dvojku trochu jiný nádech.
Gerard Butler
Gerard Butler jako Mike Banning oživil brutalitu osmdesátkových akčňáků.
Čímž se dostáváme k tomu, co mi na celé věci přijde nespravedlivé – a to, že z dua Pád Bílého domu a White House Down komerčně vyhrál ten první (což se povedlo hlavně díky načasování - Pád startoval dříve a diváci tudíž o pár měsíců později neměli příliš chuť se do oválné pracovny vracet). Pádu nelze upřít body za brutalitu, ale vedle mcclaneovsky hláškujícího Channinga Tatuma působí Butlerovo putování slavným domem poněkud těžkopádně, přehnaně patrioticky a hlavně zoufale mu chybí nadhled. Doufejme, že případný „jiný nádech“ bude znamenat jisté odlehčení. Butler má charisma, ale utradrsná póza mu tak úplně nesedí (dvakrát tolik, když tím nechtěně odkazuje k Jacku Bauerovi, vedle něhož vypadá jako chudý příbuzný).
gerard-butler-podruhe-proti-teroristum-tentokrate-v-londyne
Pád Bílého domu stál 70 milionů a vydělal celosvětově 161. White House Down přišlo producenty na 150 mega a vydělalo 204. U amerických kritiků si oba filmy vedly podobně, česká kritika více fandila Tatumovi.
Sequel Pádu dorazí do amerických kin 2. října 2015. Zápletka se bude točit okolo pohřbu britského premiéra, kde bude muset Butler s agentem MI6 zachránit situace. A teď už k otázce, která se přímo nabízí:
Obrázek článku