Highlander znovu ožívá - tentokrát v režii trikaře Cedrica Nicolase-Troyana

Highlander znovu ožívá - tentokrát v režii trikaře Cedrica Nicolase-Troyana
Highlander | 20th Century Fox
Christopher Lambert
Christopher Lambert
Rosenberg je "zodpovědná" za scénáře k sérii Twilight, takže se není čemu divit, že nikdo neskákal nadšením (zvláště když vezmeme v potaz, co se jí podařilo udělat z poměrně kvalitní a velmi oblíbené knižní předlohy od Stephenie Meyer). Režírovat měl původně Justin Lin, pak Juan Carlos Fresnadillo a nakonec to vypadá, že se režie ujme vedoucí vizuálních efektů Cedric Nicolas-Troyan, pro něhož půjde o debut.
Ještě v létě se proslýchalo, že by hlavní role mohla padnout na Ryana Reynoldse. To už ale podle všeho neplatí. Obsazení horala je tak stále problémem, který musí filmaři vyřešit. Jistá naděje aspoň svítá v oblasti scénáře. Rosenberg je totiž ze hry a autory zatím poslední verze jsou muži zodpovědní za scénář k Iron Manovi - Art Marcum a Matt Holloway.
Producenty filmu jsou Neal H. Moritz, Peter Davis a již zmíněný Justin Lin.
Víte že...
... i tvůrci neměli druhého Highlandera v lásce? (mnozí fanoušci ho díky mimozemské zápletce rovnou označili za znásilnění fenoménu) Neustále se přepisoval scénář, což se vůbec nelíbilo Christopheru Lambertovi, smlouva mu ovšem neumožnila odstoupit. Smlouva též "přinutila" režiséra Russella Mulcahyho, aby se pod film podepsal, přestože jeho vliv na natáčení byl v pozdějších fázích minimální a nad sestřihem pro kina také neměl kontrolu.
Obrázek článku