Olomouc má nový multiplex Premiere Cinemas v novém centru Šantovka

Olomouc má nový multiplex Premiere Cinemas v novém centru Šantovka
A proč nový multilex v Olomouci? David Horáček z Premiere Cinemas vysvětluje: „Jsme česká firma a od ostatních zahraničních řetězců se chceme odlišovat nejen nejmodernější projekční a zvukovou technikou, ale také přátelskou atmosférou a vstřícným přístupem k zákazníkům.“
olomouc-ma-novy-multiplex-premiere-cinemas-v-novem-centru-santovka-5
Nové multikino Premiere Cinemas Olomouc bude disponovat nejnovější progresivní technikou, nejvyšším rozlišením obrazu 4K ve 2 sálech, 3D nové generace DepthQ ve 3 sálech, novou dimenzí obrazu HFR ve všech 6 sálech a Dolby Surround Soundem 7.1 v 5 sálech. Největší sál multikina s kapacitou více než 350 míst bude vybaven revolučním prostorovým zvukem Dolby Atmos a jeho stříbrné plátno Harkness Spectral 240 o rozměrech 19 x 8 metrů bude největším v Olomouci. Premiere Cinemas Olomouc se tak stane nejmodernějším multikinem na celé Moravě.
olomouc-ma-novy-multiplex-premiere-cinemas-v-novem-centru-santovka-6
Revoluční zvuk Dolby Atmos. je zvukovým ekvivalentem 3D. Na rozdíl od starších systémů není zvuk rozdělován do omezeného počtu šesti nebo osmi kanálů, ale je šířen v prostoru kinosálu tak, aby reálně odpovídal filmovému obrazu. Zvuk je plně synchronizován s pohybem kamery a diváci tak slyší všechny efekty, jako by stáli uprostřed děje na plátně. Všechny reproduktory jsou vzájemně nezávislé a jsou umístěny nejen za plátnem a na bocích kinosálu, ale také na stropě. Například právě v kinech běžící Gravitace Alfonsa Cuaróna vyniká ve 3D, na velkém plátně a se zvukem Dolby Atmos.
olomouc-ma-novy-multiplex-premiere-cinemas-v-novem-centru-santovka
Premiere Cinemas Olomouc také nabídne nejdokonalejší obraz ve formátu 4K. Nová technologie na plátně zobrazí přes 8 milionů pixelů, což je čtyřikrát více než standardní 2K formát. Některé filmy jsou navíc natočeny pomocí vysokofrekvenčních kamer HFR, které snímají 48 snímků za sekundu oproti stávajícím 24. Obraz je tak plynulejší a ostřejší než je běžné.
olomouc-ma-novy-multiplex-premiere-cinemas-v-novem-centru-santovka-1
„Chceme naše zákazníky přesvědčit, že ve špičkově vybaveném kině je film zážitkem, který je jinde neopakovatelný“, říká David Horáček. „Zejména ve filmech jako jsou Gravitace nebo Elysium vynikne neopakovatelný prostorový zvuk Dolby Atmos, který v České republice používáme exkluzivně. Unikátní 3D DepthQ umožní zejména animovaným 3D filmům jako Zataženo, občas trakaře 2 anebo Turbo zazářit tak, jak to jejich tvůrci opravdu zamýšleli.
olomouc-ma-novy-multiplex-premiere-cinemas-v-novem-centru-santovka-8
David Horáček, ředitel Premiere Cinemas
V Olomouci pak tedy máte nový přehledný výběr z programu kin:
v Olomouc i najdete zde.
Program všech kin v Olomouci najdete zde.