Recenze: Turbo - rychlý a zběsilý šnek vyráží na závodní okruh

Recenze: Turbo - rychlý a zběsilý šnek vyráží na závodní okruh
Nejzajímavější mi na tomto filmu přijde jeho "ponaučení", které by si z něj děcka měla odnést, a které zní takto:
"Když máš svůj sen, nepřestaň v něj nikdy věřit a nezačni dělat to, co ti jde. Žij stále pouze svým snem, i když je naprosto nesmyslný a nesplnitelný. Může se totiž stát zázrak, a ty si ten sen budeš pak moci splnit, bez námahy a dřiny, na úkor těch, kteří se pro něj celý život dřeli."
Tohle je poselství filmu Turbo a přijde mi to jako velmi zvláštní poselství. Film pravděpodobně financovala nějaká církev / kult...

Dabovaný trailer:

Jinak se film pohybuje někde v okolí ničím nezajímavého průměru. Jeho vizuální podoba je na můj vkus až příliš zjednodušená, animace je standardní, ale občas mě zaujala hra se světlem a stíny. Celý děj je strašlivě předvídatelný, ale párkrát jsem se uchechtl u nějakého suššího vtípku.
Dabing ujde, ale nic nezmůže proti faktu, že když v originále šneky mluví Samuel L. Jackson nebo Snoop Dogg, je to o nějaký ten stupeň vtipnější, než česká verze...
Hodnocení: 50%
Průměr hodnocení ze všech recenzí najdete ZDE
P.S: Titulního hrdinu mluví v originále Ryan Reynolds, díky čemuž se mu mu poštěstilo mít v amerických kinech premiéru ve dvou různých megapropadácích v tentýž den (Turbo a R.I.P.D.)!