US tržby: Když je silná gravitace, padají osmdesátkové hvězdy i okolí nebezpečná Carrie

US tržby: Když je silná gravitace, padají osmdesátkové hvězdy i okolí nebezpečná Carrie
Carrie
Fenomenální Gravitace ani tentokrát nedala nikomu šanci. S propadem o pouhých 28% přidala do kasy dalších 31 milionů dolarů, díky čemuž zámořská kina hlásí již 170 mega na účtu. A k tomu dalších 114 ze zbytku světa. Málokdy se vidí, aby se filmovými kritiky natolik milovaná látka setkala se stejně vřelým přijetím u diváků (a hlavně takhle vydělala). Očividně mají ve Státech aktuálně hlad po dobrých filmech, neboť i dvojka je ze stejně kvalitního těsta. Pravda, dosavadními 53 miliony se Kapitán Phillips na Gravitaci nechytá. Snímek má ale stejně skromné propady a v kinech je teprve dva týdny. Stejný boom jako Cuarónova odysea nezpůsobí, rozhodně má ale jistý zájem diváků, o šancích na prestižní ceny nemluvě.
Kapitán Phillips
Kapitán Phillips | Columbia Pictures
Dvě silné trvalky odsunuly až na třetí pozici nejúspěšnějšího nováčka víkendu - remake Carrie. Ten si vedl u kritiků rozporuplně, neboť vyjma zajímavého obsazení nedokázal přijít s ničím, co by již neukázal originál Briana De Palmy (s čímž se naprosto ztotožňuji). Snímek tak nalákal hlavně milovníky hororů a ty, jižm Carrie nic neříká. Což stačilo na 17 milionů dolarů. Je to málo? Vzhledem ke značce určitě. Ale je to málo pro horor, který startuje v době, kdy kinům vládnou ti nejsilnější? Vůbec ne. Dvakrát tolik, když vezmeme v potaz střízlivý rozpočet za 30 mega.
Chloë Grace Moretz
Carrie
Na čtyřku se posunuly úspěšné Trakaře a až na páte pozici startuje Plán útěku a to za mizivých 9.8 milionů dolarů. Nedá se svítit. Je čas si definitivně přiznat, že jakkoli v našich srdcích držíme Slye a Arnolda jako nestárnoucí ikony, na velkém plátně už si své diváky hledají těžko. Expendables jsou díky našlapanému obsazení světlou výjimkou, vše ostatní líže spodní hranici tržeb. V případě Plánu útěku došlo sice k mírnému zlepšení (Konečná startovala za 6.2 milionů, Jedna mezi oči za 4.5), na hit to ale zdaleka nestačí. Užijte si je, dokud můžete. Ještě pár vlašťovek s nimi do kin přistane, ale nebude trvat dlouho a začnou zásobovat videotrh.
us-trzby-kdyz-je-silna-gravitace-padaji-osmdesatkove-hvezdy-i-okoli-nebezpecna-carrie-1
Enough Said
Na šestce thriller Zmizení (tedy další chytrý a současně úspěšný film!). Na sedmé místo povyskočil poslední snímek Jamese Gandolfiniho Enough Said. Na osmé pozici poslední nováček TOP10 a to drama o WikiLeaks The Fifth Estate s Benedictem Cumberbatchem v hlavní roli. Vyjma talentu hlavní hvězdy však snímek prý příliš nenabízí, což se podepsalo na slabém otvíráku za necelé dva miliony. Fanoušci hlavní hvězdy ale zklamáni nebudou.
Benedict Cumberbatch, Daniel Brühl
The Fifth Estate
Desítku dále doplňuje nudná Hra na hraně a úspěšný horor Insidious 2, který se konečně dočkal českého data premiéry (konkrétně 30. října). Celý žebříček najdete v našem pravidelném kompletním výpisu US tržeb.