41. týden-kinopremiéry: Budeme se bát, mstít, střílet, tančit nebo počítat peníze. A dojde i na Kameňák...

41. týden-kinopremiéry: Budeme se bát, mstít, střílet, tančit nebo počítat peníze. A dojde i na Kameňák...
Hugh Jackman a Paul Dano ve filmu Zmizení
Přehled premiér začneme filmem, jehož téma budí rozpaky. Únos malých dětí a
Zmizení
Policisté mu s nalezením nezvěstné dcery nepomohli a tak se hlavní hrdina snímku Zmizení rozhodne vzít spravedlnost do vlastních rukou.
bezmoc jednoho z rodičů vykresluje thriller Zmizení. Nic pro slabé povahy a úzkostlivé rodiče. Když však od toho odhlédneme, vznikl film oskarových kvalit s výjimečnými hereckými výkony (H. Jackman, G. Gyllenhaal, P. Dano) a atmosférou, která pohltí. Když je policie bezmocná, potom bere spravedlnost do vlastních rukou jeden ze zdeptaných otců. Tohle drama se vám dostane pod kůži. Zmizení dáváme 80%. Recenze si přečtěte zde.
2 zbraně
2 zbraně | Universal Pictures
Seveřan Baltasar Kormákur má odvahy na rozdávání. Nebojí se "klasických" melancholických dramat, ale odváží se spolupracovat i s Hollywoodem a s komerčnějším žánrem. To je případ 2 zbraní, akčního sníku, kde si Mark Wahlberg a Denzel Washington sice lezou na nervy, ale musí spolupracovat. Jinak skončí hodně, hodně špatně. Nečekejte bůhví jakou komedii. Ve 2 zbraních půjdou těm dvěma po krku lidé z drogového kartelu. Jenže Wahlberg s Washingtonem za roky ve službě lecos pochytili, nejde o žádné neposkvrněné muže zákonu... Dáváme 70%, recenze si přečtěte zde.
Jiří Pomeje
A teď něco z tuzemských filmových palouků. Do kin míří čtvrtý Kameňák (2013). Máme čekat zástupy diváků? Těžko říct. Čtyřku nemá na svědomí Zdeněk Troška, ten se přestěhoval do Babovřesk, kde se mu nebývale daří. Tvůrci nejnovějšího Kameňáku už absolutně rezignovali na příběh. Mezi herci najdete Tomáše Magnuska nebo Jiřího Pomeje s cigaretou marihuany v ústech a nastřelenými dredy. Víc dodávat nebudeme. Recenze Kameňáku 4 najdete zde.
Lola Créton
Zpátky do 70. let ve Francii se vrací snímek Cosi je ve vzduchu (2012). Politika, revolta, umění a krásní mladí lidé, to bylo, je a bude francouzským intelektuálům vždycky blízké. A nejen jim. "Festivalový" snímek režíruje hloubavý Olivier Assayas. Recenze filmu si přečtěte zde.
Kapitál
I Kapitál, jehož titul si autor Costa-Gavras vypůjčil od předchůdce komunismu, pochází z francouzské dílny. Snímek vypráví příběh ambiciózního bankovního úředníka, který díky zhoršujícímu se zdravotnímu stavu ředitele nastoupí na jeho místo. Co se bude dít? To vám neprozradíme. Ale pokud se vám zajídá přístup, kdy evropské národní vlády bohatě dotují velké bankovní domy, běžte se na Kapitál podívat. Režisér vám sice nepředstaví bůhví jakou senzaci, naskytne se vám nicméně pohled do duše muže, jehož ovládají moc a neskutečné bohatství. Tedy to vyjádřené v penězích. Recenze si přečtěte zde.
Make Your Move
"Propadni lásce, oddej se hudbě, žij tancem."  Motto snímku Make Your Move (2013)říká ve zkratce vlastně vše. Spolupráce Američanů s Jihokorejci přináší taneční film, kde se dva mladí lidé zamilují a prožijí si svůj románek po vzoru Romea a Julie. Recenze si přečtěte zde.
Sledujte naše video s premiérami:
Přehled všech premiér najdete zde.