40. týden-kinopremiéry: Rivalové ve Formuli 1, Sandra Bullock a George Clooney jako parťáci ve vesmíru

40. týden-kinopremiéry: Rivalové ve Formuli 1, Sandra Bullock a George Clooney jako parťáci ve vesmíru
Rivalové (2013) | Universal Pictures
Niki Lauda a James Hunt. Profesionál v kokpitu vozu formule 1 se utkal s hezounkem, co neměl úspěch jen na závodní dráze. Ti dva zkrátka byli věčnými rivaly. No schválně, zeptejte se otců a matek. Zkušený a úspěšný režisér Ron Howard přináší snímek Rivalové, který o Laudovi a Huntovi poje
Chris Hemsworth
Rivalové (2013) | Universal Pictures
dnává. Filmu nechybí nic, vám tedy nic nebrání zajít do kina. V hlavních rolích napětí, akce a láska. Výmluvy, že jde o film pro chlapy, co maj rádi řev motorů a "vůni" benzinu, neuspějí. Snímku dáváme plných 100%, recenze si přečtěte zde, nejsou o moc skromnější. A vysoké známky dávají i ženy!
Alfonso Cuarón je vysmátý, vyzrálý režisér, scenárista, producent, střihač v nejlepších letech, co se nebojí výzev. Po postapokalyptických Potomcích lidí (2006) servíruje tenhle Mexičan komorní drama z vesmíru Gravitace. Nemá cenu toho příliš vysvětlovat. Dva členové výzkumné stanice (vesmírná novicka Sandra Bullock, veterán na své poslední misi George Clooney) přijdou o svou loď zásahem vesmírného prachu. Jsou sami se svými skafandry a omezeným kyslíkem uprostřed nekonečného vesmíru. Smrt je neodvratná. A to je všechno, milí diváci.
George Clooney, Sandra Bullock
Gravitace
Největší podívaná letošního roku míří do našich kin, tak si ji nenechte ujít. A podobně jako v případě Rivalů nejde o film určený milovníkům specifických žánrů, v tomto případě sci-fi a katastrofických snímků. Cuarónův sugestivní styl režie ve vás navodí dojem, že jste spolu s těmi ubožáky ve vesmíru také. A 3D je skvostné. Gravitaci dáváme plných 100%, recenze si přečtěte zde. Jestli vás tohle k návštěvě kina nepřesvědčí, tak už vážně nevíme...
Zataženo, občas trakaře 2
A teď něco pro děti. Do kin míří pokračování animáku, ve kterém pršelo jídlo. Snímek Zataženo, občas trakaře 2 (2013) začíná tam, kde jednička skončila. Vynálezce Flint, který má vše na svědomí, se vrací do městečka, zaplaveného jídlem. Tedy, jídlem a obživlými tvory, co jako jídlo a méně či více lahodné potraviny vypadají. Novinka není tak originální a důmyslná jako první díl. Ale i tak se děti pobaví a rodiče neumřou nudou a studem. Snímku dáváme 65%, recenze najdete zde.
Zázrak
Na co dalšího se můžete vypravit do kina? Pro ty, co nedají dopustit na česko-slovenský film, je tu drama Zázrak (2013). Příběh není pravda žádný med, pojednává o patnáctileté dívce, která se bouří proti zavedeným pravidlům jednoho nápravného zařízení. A stane se zázrak. Recenze filmu si přečtěte zde.
Metallica: Through the Never
Co tu máme dále? Něco pro fanoušky tvrdší hudby, film Metallica: Through the Never (2013). V hlavních rolích fanoušek z davu a skupina, 24 kamer, 3D rozměr a slova distributora o scénách, pyrotechnice a obrazu, který nemá obdoby. Recenzi si přečtěte zde.
Další z tuzemských premiér, Operace podzim (2012), vypráví o jednom portugalském politickém spiknutí. Tedy nic moc blízkého českému divákovi. To dokument Tohle není Kalifornie (2012) přináší zajímavějš
Tohle není Kalifornie
í podívanou. Jedná se o snímek o skateboardingu ve východoněmecké NDR. "Prkýnkáři" tu byli v 70. a 80. letech trnem v oku oficiálnímu režimu stejně jako punkáči. Snímek se navíc věnuje osudům třech milovníků skateboardingu a nevynechá ani pád železné opony. Zajímavost na závěr.
Sledujte naše video s premiérami:
Přehled všech premiér najdete zde.