Příběh Kmotra prý rozkrývá Krakatici a prý může ovlivnit blížící se volby! Možná se nebude promítat.

Příběh Kmotra prý rozkrývá Krakatici a prý může ovlivnit blížící se volby! Možná se nebude promítat.
Filmaři vysvětlují: „Podařilo se nám získat opravdovou „Krakatici“. V rámci informování veřejnosti chceme co nejvíce rozkrýt vyšetřovaní Krakatice, kterou umístíme do prostor kin včetně konkrétních jmen a vazeb, aby každý občan měl možnost zjistit, kdo všechno byl do toho zapleten. Pod heslem „Věnujte nám pět minut a poznejte Krakatici“. Najdete tam známá jména?“.
Příběh kmotra
Spoluautor scénáře, režisér a zároveň jeden z producentů Petr Nikolaev k filmu dodává: „Život člověka, jenž byl inspirací pro vytvoření ústřední postavy tohoto scénáře (Františka Mrázka), byl nesmírně pestrý. Ten, kdo nezná knihy Jaroslava Kmenty, se zdráhá uvěřit, že někdo takový v našich podmínkách existoval. Připomíná spíš gaunery z francouzských, italských a amerických filmů. V poslední době však probíhá jakýsi fenomén změny pohledu na tyto látky. To, co bylo dříve pohádkou ze vzdáleného království, se nám stává palčivou současností. Najednou si člověk zaskočeně uvědomuje, že se hovoří též o naší realitě: o našich zkorumpovaných politicích, o nečestných policistech a o bezohledných podnikatelích. To vše v sobě Příběh Kmotra zahrnuje. Je to příběh predátora, který neměl ve své době protivníka na stejné úrovni. Vše, co se v tomto filmu dozvíte, je z devadesáti procent postaveno na reálných základech. Dialogy jsou často čerpány z autentických policejních odposlechů.“
Lukáš Vaculík
Petr Nikolaev a Miroslav Oščatka spolupracovali na scénáři s kriminalisty Karlem Tichým a Hynkem Vlasem (Krakatice a Pokr), kteří vyšetřovali obě kauzy sahající až do nejvyšších pater naší společnosti a nyní stojí mimo službu. Vycházeli též z přímých svědectví Mrázkových přátel a známých.
pribeh-kmotra-pry-rozkryva-krakatici-a-muze-ovlivnit-blizici-se-volby
Politické filmy většinou slaví úspěchy ve Francii, Itálii, Španělsku. Nechme se překvapit, jak 24. října letošního roku zareaguje české publikum. 
Podle idnes.cz se na filmový štáb obrátil právní zástupce zavražděné rodiny Františka Mrázka. Rodině se nelíbí indentifikace s Vedralem a spojení s více než třiceti vraždami, které jsou avízované v reklamní kampani. Uvažuje se o finančním odškodnění, vystříhání scén, či zastavení vysílání filmu. Pokud se film bude promítat, tvůrcům vychází ideální reklamní kampaň. Ale abychom vše nebrali na lehkou váhu, vše bude asi skutečně záležet na dohodě právníků.
Ve filmu je daleko více spojení filmových a reálných postav ( Ličko, jako Íčko, neboli Ivan Langer) a vypadá to, že film ještě vyvolá ne jednu emoci. My  doufáme, že i emoce filmové, než jen ty právní.