Tržby v českých kinech: Největší zájem vzbudili sukničkáři s grácií Jiřího Menzela, přes nepřízeň české kritiky

Tržby v českých kinech: Největší zájem vzbudili sukničkáři s grácií Jiřího Menzela, přes nepřízeň české kritiky
| BontonFilm
Jestli někdo řeší kvalitu a vkus filmů, pak to jsou převážně recenzenti. Nepřímá úměra "čím horší recenze, tím vyšší návštěvnost" neplatí jen v případě filmů Zdeňka Trošky, ale nově též u Jiřího Menzela a Donšajnů. Donšajny recenzenti v průměru ohodnotili 3 hvězdičkami z 10, poetická komedie plná svůdných mladých žen a stárnoucích mužů nicméně víkendovým tržbám vládla.
Lucie Juránková, Jan Hartl, Jiří Menzel
| BontonFilm
4.7 milionů korun a téměř 38 tisíc diváků. Je to hodně? Je to málo? S Menzelovým renomé se dalo počítat s ještě lepším výsledkem. V žádném případě se tím však neohánějte před recenzenty. Ty si o jeho novince myslí svoje. Příští čtvrtek vstupuje do kin Kameňák 4 (2013). Vezmou diváci kina útokem? Že by se po nadvládě animáků pro děti dostaly ke slovu české komedie?
Ben Affleck, Justin Timberlake
Druhé místo žebříčku tuzemských tržeb patří nenápadnému dramatickému thrilleru Hra na hraně. Nepříliš originální téma pojednávající o zákulisí světa hazardu táhnou herci Ben Affleck a Justin Timberlake. Do českých kin se hlavně na ně přišlo podívat přes 7 tisíc divaček a diváků, v pokladnách nechali o premiérovém víkendu 999 tisíc korun. Vyjma těch dvou hereckých hvězd je film poměrně nezajímavý. Takhle vysoko by se v případě méně hvězdného obsazení vůbec nedostal.
Šmoulové 2
I osmý víkend se druhým Šmoulům vydařil. Částečně hraný, částečně animovaný film skončil tentokrát třetí, vydělal přes 900 tisíc korun a přišlo na něj 7.5 tisíc diváků. Nejúspěšnější snímek na aktuálním žebříčku Top 20. Nic dalšího není třeba dodávat.
Jennifer Aniston
Millerovi na tripu | Warner Bros.
Oproti předchozímu týdnu si o 35 procent pohoršili, ale stále se drží na čtvrté příčce. O kom je řeč? O bláznivých Millerových na tripu (2013). Aktuálně 813 tisíc korun na tržbách, 5.853 platících diváků. O dvě místa kleslo historické drama Colette (2013) z prostředí koncentračního táboru. Jiří Mádl se snažil, jak jen mohl, ale lepší čísla než 732 tisíc korun a 5.261 diváků z tohodle ambiciózního projektu jeho výkon nepřinesl.
Sandra Bullock
Gravitace
Tento čtvrtek vstupuje do kin velký sci-fi biják Gravitace (2013). Recenzenti nešetří nejvyššími známkami. Ale logika v případě návštěvnosti a vkusu neplatí. Navíc jde "o to sci-fi", tedy žádná komedie, žádné vztahové propletence. A nebo se diváci ve větším počtu osmělí a do kina ze zvědavosti vyrazí? Je to nevyzpytatelné...
Aktuální žebříček tržeb a návštěvnosti tuzemských kin naleznete ZDE.