39. týden-kinopremiéry: Jack Black v pohřebním ústavu, Justin Timberlake a Ben Affleck na hraně online hazardu a sukničkář Jiří Menzel

39. týden-kinopremiéry: Jack Black v pohřebním ústavu, Justin Timberlake a Ben Affleck na hraně online hazardu a sukničkář Jiří Menzel
Bernie (2011) s tváří komika Jacka Blacka je nekonfliktní, pracovitý a všemi oblíbený človíček. Je pravou rukou ředitele pohřebního ústavu, o víkendu učil ve škole a zpíval v kostelním sboru. Prostě dobrák od kosti, který si "poradí" i s věčně nespokojenou vdovou Marjorie. A jak už to tak u dobráků chodí, jednoho dne je obviněn. Z čeho? Z vraždy Marjorie Nugentové.
Jack Black
Jaký je Bernie film? V prvé řadě inspirovaný skutečným příběhem. Částečně dokumentární, jen trochu vtipný a taktéž divný. Co jiného čekat od Jacka Blacka a zaměstnance pohřebního ústavu... Berniemu dáváme 60%, recenze filmu si přečtěte zde.
Ben Affleck, Justin Timberlake
Jak to dopadne, když je Justin Timberlake podveden v online hazardní hře? O tom vypráví snímek Hra na hraně. Timberlake odcestuje do Kostariky, kde má sídlo majitel virtuálních kasin (Ben Affleck). Timberlake pro něj začne záhy pracovat, objeví se osudová žena (Gemma Arterton), no prostě předvídatelná scenáristická "klasika". Herecké obsazení je prvotřídní, což se bohužel nedá říci o filmu jako takovém. 60% a doporučení uvádět pouze v DVD distribuci. Recenze filmu si přečtěte zde.
Omar
Do kin míří též drama z blízkého východu Omar. Mladého muže dělí od jeho milé palestinská zeď. Ale znáte to, když srdce člověka vzplane, hlava se neptá. Snímek Omar jsme neviděli, dá se nicméně čekat, že půjde v dobrém slova smyslu o vábničku na festivalové a "lidskoprávní" fanoušky. Recenze najdete zde.
Libuše Šafránková, Jiří Menzel
Libuše Šafránková Jiří Menzel během natáčení filmu Donšajni (2013) | MediaPro Pictures, Martin Špelda
A teď jedna dlouho očekávaná novinka z českých luhů a hájů. Do kin míří Donšajni (2013), první snímek Jiřího Menzela, k němuž si autor napsal i scénář. Pracovní název mistra tuzemské filmové poetiky zněl Sukničkáři, což zřejmě nebylo dostatečně poetické. A tak do kin míří sukničkáři s grácií, Donšajni. Dle recenzentů se jedná o film, jehož autor by si mohl podat ruce s tvůrci všech těch komedií, co s nadhledem pojednávají o mezilidských vztazích, zahýbání a úletech. Je-li to skutečně tak, nevíme. Ale byla by to škoda. Už jen proto, že předchozí Menzelův film, Obsluhoval jsem anglického krále (2006), byl skvostný. Recenze Donšajnů si přečtěte zde.
Útěk
Peklo ze severu Evropy na samotný závěr. Norské drama Útěk vypráví příběh unesené mladé ženy, která se vzepře zdánlivě bezvýchodnému osudu. A všichni moc dobře víme, že ženy jsou silné. Nejen ty ze severu. Recenze filmu si přečtěte zde
Sledujte naše video s premiérami:
Přehled všech premiér najdete ZDE.