Výběr nejzajímavějších filmů posledního roku - Ostrava Kamera Oko v Praze

Výběr nejzajímavějších filmů posledního roku - Ostrava Kamera Oko v Praze
Festival Ostrava Kamera Oko v Praze uvede většinu filmů z vyhledávané sekce Oficiální výběr, která v české premiéře prezentuje to nejlepší ze současného uměleckého filmu – snímky, jež v posledním roce vzbudily pozornost na festivalech v Cannes, Berlíně, Benátkách či Locarnu.
vyber-nejzajimavejsich-filmu-posledniho-roku-ostrava-kamera-oko-v-praze
V Kině 35 Francouzského institutu se 4. a 5. října v 18.30 budou promítat filmy Salvo (vítězný film letošního Týdne kritiky v Cannes, režie: Fabio Grassadonia, Antonio Piazza, Itálie, Francie, 2013) a Gebo a stín (premiéra Benátky, režie: Manoel de Oliveira, Portugalsko, Francie, 2012).
vyber-nejzajimavejsich-filmu-posledniho-roku-ostrava-kamera-oko-v-praze-1
Do programu Studia Béla byly na 10. října ve 20.00 zařazeny projekce filmů Dlouhý šťastný život (premiéra Berlinale, režie: Boris Khlebnikov, Rusko, 2013) a středometrážní snímek Mahjong (premiéra Locarno, režie: João Rui Guerra da Mata, João Pedro Rodrigues, Portugalsko, 2013).
vyber-nejzajimavejsich-filmu-posledniho-roku-ostrava-kamera-oko-v-praze
„Jsme rádi, že můžeme letos poprvé představit i v Praze filmy z oficiálního výběru festivalu Ostrava Kamera Oko. Jsou to snímky, na které jsme nejvíce pyšní a které jinak v Čechách uvidí diváci jen stěží,“ uvedla umělecká ředitelka festivalu Ostrava Kamera Oko Anna Kopecká.