Tržby v českých kinech ovládl film o smrti princezny Diany. O smrt výtvarníka Vladimíra ve filmu Jako nikdy "nikdo" překvapivě nestál.

Tržby v českých kinech ovládl film o smrti princezny Diany. O smrt výtvarníka Vladimíra ve filmu Jako nikdy "nikdo" překvapivě nestál.
Diana, první místo žebříčku aneb Opět zvítězila forma nad obsahem.
Ať už na to máme názor jakýkoli, popularita a bulvární zkazky prostě táhnou. Žebříček víkendových tržeb ovládl duch princezny Diany (2013) v nepříliš povedeném filmu režiséra Olivera Hirschbiegela. Autor Pádu tře
Diana
Diana, první místo žebříčku aneb Opět zvítězila forma nad obsahem.
tí říše (2004) obsadil do hlavní role Naomi Watts. A dál? Dál už nic, jen další odškrtnuté jméno. Podobný případ jako s nedávno uvedeným filmem jOBS (2013) o guru hi-techu. Diana byla nasazena do 87 kinosálů, diváci za film nechali v pokladnách 1.8 milionu korun. Snímek jich přilákal téměř 14 tisíc.
Šmoulové 2
Šmoulové mohou slavit. Jsou druzí!
Pojďme k něčemu veselejšímu, ke Šmoulům 2. Ti jsou na žebříčku sedmý víkend a aktuálně utržili téměř 1.6 milionu korun. Což je vzhledem k faktu, jak dlouho už se hrají a že je počet kopií omezen na číslo 43, úspěch. Nečekaný úspěch. Po aktuálním víkendu téměř 12 tisíc diváků, z dlouhodobého pohledu se číslo blíží 280 tisícům.
Jiří Mádl, Clémence Thioly
Colette, láska z koncentračního táboru, skončila třetí.
Táhne i herecký um Jiřího Mádla v dramatu Colette (2013). Další snímek vyprávějící příběh druhé světové války očima obyčejných lidí, tentokrát milenců z koncentračního táboru. Mádlovi se to nestalo poprvé, kdy se účastnil natáčení nepříliš dobře přijatého filmu. Hlavně na něj a na hvězdičku Clémence Thioly se zaměřil marketing k filmu. Tentokrát se na snímek vydalo přes 10 tisíc diváků, v pokladnách nechali 1.4 milionu korun. Žádný velký hit z toho nekouká.
Jennifer Aniston
Millerovi na tripu | Warner Bros.
Na čtvrtém místě žebříčku Top 20, jehož čelo je poměrně vyrovnané, skončila komedie Millerovi na tripu (2013). Bláznivá cesta lidí, kteří by za normálních okolností nevlezli do jednoho auta, utržila téměř 1.3 milionu korun. Na striptérku Jennifer Aniston se přišlo podívat téměř 9 tisíc diváků.
Oggy a škodíci
Nový animák v českých kinech a až 9. místo?! Oggy a škodíci.
Metu 1 milionu korun dále pokořil sci-fi snímek Elysium (2013) a Letadla (2013), která se sice tváří, že vznikla ve špičkovém hangáru s cedulkou Pixar na plášti, ale ve skutečnosti tomu tak není. Až na devátém místě skončila novinka z minulého čtvrtku, animák Oggy a škodíci (2013) s tržbou 715 tisíc korun. Ne každý animovaný film pro celou rodinu zkrátka zaručuje úspěch.
Jiří Schmitzer
Jiří Schmitzer | če
Že smrt "táhne" dokazuje na prvním místě žebříčku Diana. Je proto překvapením, že se novinka Zdeňka Tyce Jako nikdy (2013), melodrama vyprávějící příběh umírajícího malíře, do Top 20 nevešla. Snímek obsadil až 22. příčku, ve 32 kinech tenhle kritiky nadmíru dobře ceněný film shlédlo 727 diváků. Za návštěvu zaplatili 95 tisíc korun. Znamená to, že o bulvární smrt je zájem, ale o nepovrchní snímek a výraznější emocionální zapojení diváka nikoli? Vážně se chce divák "jenom" bavit a zapomenout?
Aktuální žebříček tržeb a návštěvnosti tuzemských kin naleznete ZDE.