Nepravděpodobná romance Ivana Vojnára skončí lesbickým vztahem?

Nepravděpodobná romance Ivana Vojnára skončí lesbickým vztahem?
A o čem film bude? Luisa (Berenika Kohoutová) se chce stát herečkou, což její manžel Igor (Patrik Děrgel) dost nelibě nese. Erika (Alžběta Pažoutová) se snaží co nejvíc pracovat, aby si mohla dovolit studovat a získat tak lepší životní perspektivu, ale bohužel narazí na šéfa, který s ní nemá nejlepší úmysly. Luisin manžel nakonec spáchá demonstrativní sebevraždu. Erika zabije náhodou a v sebeobraně šéfa...
nepravdepodobna-romance-ivana-vojnara-skonci-lesbickym-vztahem-5
Režisér Ivan Vojnár si zahrál ve filmu psychiatra...
Nepravděpodobná romance je film, který začíná jako drama, ale končí jako melodrama. Luisa i Erika jsou prototypy mladých dívek, které se vrhají do vztahu se „špatnými“ muži a ze všech selhání viní jen sebe. A to je zapotřebí změnit. Obě dvě musejí dozrát a začít znovu žít. Možná i spolu.
nepravdepodobna-romance-ivana-vojnara-skonci-lesbickym-vztahem
Ivan Vojnár k tomu dodává: "Nepravděpodobná romance je natočena podle skutečných událostí, v podstatě se v ní ale prolíná skutečnost i fikce. A to i v samotném filmovém vyprávění, kdy není vždycky zřejmé, co hlavní postava – Louisa – opravdu prožila, a co si vymyslela." 
nepravdepodobna-romance-ivana-vojnara-skonci-lesbickym-vztahem-2
A z čeho Ivana vycházel? "Původní motiv mi poprvé vyprávěla jedna herečka, se kterou jsem se setkal před lety na castingu. Její příběh jsem rozpracoval do povídky, která měla ze začátku tři hrdinky – Louisu, Katku a Eriku. Šlo o příběhy dívek či mladých žen, které všechny měly za sebou špatné zkušenosti s muži. Vím, že to může být i naopak – že jsou muži, kteří jsou terorizováni ženami. Ale já mám ze svého života zkušenosti spíš opačné, a právě to mě zajímá. Ostatně ve všech mých filmech jsou nejdůležitější postavy dívek a žen, i když to tak třeba na první pohled nevypadá.“
nepravdepodobna-romance-ivana-vojnara-skonci-lesbickym-vztahem-3
Ivan Vojnár zamyšlený...
Možná lesbický vztah jako řešení situace? Počkejme si na  premiéru Nepravděpodobná romance, která  bude mít českou distribuční premiéru 7. listopadu 2013. Ivan Vojnár si zahrál ve filmu psychiatra: „Za nejdůležitější téma filmu považuji terapeutický vztah člověka k člověku. A to nejen ve smyslu psycholog či psychiatr a jeho klient, ale jakýkoliv vztah, kdy jeden člověk druhému pomáhá něco překonat, posunout se, rozvíjet se... Je to téma, které se prolíná celou mojí tvorbou, ať jde o dokumenty nebo hrané filmy."