Robert Pattinson v životopisném filmu o Jamesi Deanovi, nikoli ale jako James Dean

Robert Pattinson v životopisném filmu o Jamesi Deanovi, nikoli ale jako James Dean
Robert Pattinson
Corbijnovi se dokonce již podařilo sehnat představitele dvou hlavních rolí. Jamese Deana našel v mladíčkovi Danu DeHaanovi a Dennise Stocka v Robertu Pattinsonovi.
Dennis a James se setkali v roce 1955, tedy ve stejném roce, kdy mladý nadějný herec zemřel. Oba spolu tehdy cestovali do New Yorku i do hercova rodného města Fairmount ve státě Indiana. Výsledkem jejich snahy je série černobílých fotograií, které Jamese Deana udělali stejně nesmrtelným jako jeho filmy. Ta nejslavnější - portrét se zdviženým límcem kabátu a cigaretou v koutku úst - se objevila na plakátech, pohledech a patří mezi nejprodávanější fotografie na světě.
Dane DeHaan
Jamese Deana si v novince Antona Corbijna zahraje mladíček Dane DeHaan.
Dennis Stock navíc v roce 2005 vydal knihu James Dean: Fifty Years Ago, kde jejich spolupráci popisuje, stejně jako jejich snahu ukázat u
Robert Pattinson
Robert Pattinson
nikátní hercův charakter, právě i díky místům, kde se jeho hvězda zrodila - v rodném městě a New Yorku, kde začínal. Fotograf tehdy požadoval záruku na zaplacení veškerých výdajů spojených s cestováním a jediným časopisem, který k tomu byl svolný, byl magazín LIFE, ve kterém později fotografie vyšly v článku s názvem Moody New Star.
Začátek natáčení filmu Life je naplánovaný na únor 2014 a premiéru lze očekávat o rok později. Produkují Iain Canning, Christina Piovesan a Emile Sherman.