US tržby: Riddick si urval první místo. Bude to ale na úspěch stačit?

US tržby: Riddick si urval první místo. Bude to ale na úspěch stačit?
Riddick
Vyšlo to do té míry, že o svém premiérovém víkendu skončil Riddick (2013) první, nemá nejhorší recenze (rozhodně si vedl lépe, než Kronika temna, 2004) a je jisté, že díky střízlivému rozpočtu 38 milionů dolarů neskončí v červených číslech. Přesto je to úspěch poloviční. Vezmeme-li v potaz Dieselovu star-power, fanouškovskou základu Riddicka a k tomu nasazení do tří tisíc k
Vin Diesel, Karl Urban
Riddick
in, není debutových 18 milionů nijak oslnivých. Je to slušný start, pokud se film nebude moc propadat, v rámci amerického tažení i dostatečný, přesto se nabízela minimálně třicítka. Tím se ukazuje, že jakkoli je Riddick zajímavá a stylová postava, pořád nemá dostatečně široký divácký záběr.  Což je škoda.
Komorník
Film The Butler vypráví o černošském komorníkovi Eugenu Allenovi, který obsluhoval osm amerických prezidentů.
Nikdo jiný o víkendu do americké TOP10 nepromluvil. Na dvojce se udržel fenomenálně úspěšný The Butler (rozpočet 30 milionů, tržby 90), na třetí místo poskočil nečekaný mexický hit Instructions Not Included (2013), který znovu dokázal z mála vydolovat hodně (ze 717 kin snímek utržil 8 milionů). Na čtyřce stálice Millerovi na tripu (2013). Pátá nijak dobrá, ale komerčně celkem úspěšná Letadla (2013).
One Direction 3D: This is Us
One Direction 3D, dokument o jednom pop-kultu.
Až na šesté místo se propadl vítěz minulého týdne dokument One Direction 3D: This is Us (jak je vidno, fanoušci se ve velkém nahrnuli do kina o prvním víkendu a nyní již o film není zájem). Sedmá sci-fi Elysium (2013), kte
Simon Pegg, Nick Frost, Eddie Marsan, Martin Freeman, Paddy Considine
U Konce světa
rá se celosvětově blíží čtvrtině miliardy. Na osmičku poskočila z minulého dvanáctého místa výborně hodnocená allenovka Jasmíniny slzy (2013). Deváté místo okupuje druhý Percy Jackson (2013) a desítku uzavírá komedie Na konci světa (2013), která navzdory famózním ohlasům američany nezajímá.
Kompletní žebříček najdete v našem novém výpisu amerických tržeb na stránkách Kinobox.cz, kde můžete každý týden sami čekovat US tržby.