Je tu nový režisérský tandem, Lionel Wigram a Guy Ritchie chystají celovečerák inspirovaný seriálem The Man from U.N.C.L.E.

Je tu nový režisérský tandem, Lionel Wigram a Guy Ritchie chystají celovečerák inspirovaný seriálem The Man from U.N.C.L.E.
Guy Ritchie | Warner Bros.
Režisér Guy Ritchie by rád navázal na fenomenální úspěch filmového zpracování klasické detektivky Sherlock Holmes (2009) s přepracováním slavné a velmi populární TV série, která byla na obrazovkách v 60. letech. Znovu se potkáme se dvěma špičkovými agenty organizace U.N.C.L.E. (United Network Command for Law Enforcement). Američan Napoleon Solo (Henry Cavill) a Rus Illya Kuryakin (Armie Hammer) bojují proti všem zločincům, kteří ohrožují svět.
Henry Cavill
Muž z oceli
Příběh se odehrává na počátku šedesátých let dvacatého století na vrcholu studené války. Agent CIA Solo a agent KGB Kuryakin bojují proti záhadné zločinecké organizaci, která si podmaňuje svět prostřednictvím šíření jaderných zbraní a různých moderních technologií. Klíčem k dopadení hlavních viníků je dcera německého vědce. Začíná souboj s časem, aby se zabránilo celosvětové katastrofě.
Robert Downey jr., Jude Law
Wigram a Ritchie spolupracovali už na Sherlocku Holmesovi. Ritchie režíroval, Wigram se podílel na scénáři a byl jedním z producentů. | Warner Bros.
Autory scénáře jsou Ritchie and Wigram, kteří film zaštiťují též coby producenti.
Lokace pro natáčení byly vybrány v Anglii a italském Římě, respektive Neapoli.
Víte, že původně měl film The Man from U.N.C.L.E. režírovat Steven Soderbergh? Proč to nevyšlo? Režisér nepřistoupil na požadavky studia Warner Bros. ohledně finančního rozpočtu a hereckého obsazení. Soderbergh si údajně dává od režírování dlouhou pauzu.