Fresh Film Fest zítra zahájí thriller Východ produkovaný bratry Scottovými a také projekce v letním kině zdarma

Fresh Film Fest zítra zahájí thriller Východ produkovaný bratry Scottovými a také projekce v letním kině zdarma
Zabiják Joe | LD Entertainment
Scénář ke snímku, ve kterém skupinu mladých ekoteroristů infiltruje mladá agentka z nezávislé bezpečnostní agentury, spolu s režisérem napsala herečka Brit Marling, která ve filmu ztvárňuje hlavní roli,“ doplňuje ředitelka festivalu Radka Weiserová. Film bude v rámci festivalu k vidění také 1. září ve 20:30 v Kině 35 Francouzského institutu.
fresh-film-fest-zitra-zahaji-thriller-vychod-produkovany-bratry-scottovymi-a-take-projekce-v-letnim-kine-zdarma
Google a Světový mozek
Ve středu se také rozběhnou další projekce v kinech Světozor, v Kině 35 Francouzského institutu nebo Studiu Béla: například snímky Scientologové ve válce, Jesus Camp a Život teroristy: příběh Hans-Joachima Kleina, které patří do letošního hlavního tématu Fanatismus, dále kontroverzní dokument Google a Světový mozek, soutěžní, vizuálně fantastický, snímek Lvi režisérky Jazmín López, snímek Meteor kanadského režiséra Françoise Delisle nebo noční thriller Zabiják Joe o drogovém dealeru z malého města od režiséra Williama Friedkina (Francouzská spojka, Vymítač ďábla, Mzda strachu).
fresh-film-fest-zitra-zahaji-thriller-vychod-produkovany-bratry-scottovymi-a-take-projekce-v-letnim-kine-zdarma
Google a Světový mozek
Ve 20.30 se také poprvé rozzáří plátno v letním kině v Riegrových sadech, kam je vstup zdarma. Středa bude patřit snímku Komedie režiséra Ricka Alversona o krizi postarších hipsterů z brooklynského Williamsburgu, který je součástí sekce Bright Future. Ve čtvrtek zde festival uvede film Terri jednoho z porotců Fresh Generation – amerického filmaře Azazela Jacobse – který měl premiéru na Sundance. Diváci v letním kině se také mohou těšit na snímek Spring Breakers. Sobota bude patřit sekci Fresh DOX a filmu My jsme Modeselektor, který vypráví o historii tohoto kultovního hudebního seskupení z Německa. V neděli uzavře program letního kina německý dokumentární film o skateboardové subkultuře ve východním Berlíně Tohle není Kalifornie. Od pondělí 26. srpna se můžete na portále www.DAFilms.cz zdarma podívat na dokumentární filmy z programu předešlého a aktuálního ročníku festivalu: Já, nikdo a já (r: Joerg Hurschler), Ponorná řeka diakritiky (r: Tomáš Polenský), Guerrillera (r: Elle Sillanpaa), Hannes – taťkové a vesmírný strážce (r: Daniel Abma) a Umíráme (r: Josephine Links).
Umíráme
Umíráme
Vstupenky jsou v prodeji již od 23. srpna na pokladnách kina Světozor a Kino 35 Francouzského institutu v ceně 70 až 90 Kč, v průběhu festivalu na jednotlivých místech. K dostání bude i celková akreditace za 500 Kč a zlevněná za 350,- Kč (studenti, pedagogové, senioři, ZTP). Projekce na FAMU a v Riegrových sadech jsou zdarma. Festivalové centrum najdou zájemci ve Francouzském institutu. Všechny filmy jsou uváděny v původním znění s českými popřípadě anglickými titulky. Více na www.freshfilmfest.net.