Vladimír Michálek natočí úspěšnou knihu Barbary Nesvadbové. K ruce má držitele Českých lvů a slavnou modelku.

Vladimír Michálek natočí úspěšnou knihu Barbary Nesvadbové. K ruce má držitele Českých lvů a slavnou modelku.
Režisér Michálek na place svého předchozího filmu Posel | Jaroslav Sedláček
Pohádkář tak slibuje divákům skutečně mimořádnou autorskou kombinaci. Autorka knižní předlohy Barbara Nesvadbová patří dlouhodobě mezi nejprodávanější české spisovatelky s širokou čtenářskou základnou. Marek Epstein je jedním z nejvyhledávanějších domácích autorů pro film a televizi, držitel Českého lva za scénář k filmu Ve stínu. Vladimír Michálek má zase na kontě klasiku Je třeba zabít Sekala, která získala celkem 10 Českých lvů včetně ocenění za režii a pro nejlepší film. O hudbu snímku se postará Richard Müller, hlavních rolí se chopí Jiří Macháček, pětinásobná držitelka Českého lva Anna Geislerová a topmodelka Eva Herzigová.
vladimir-michalek-natoci-uspesnou-knihu-barbary-nesvadbove-muzskym-okem
Pro Evu nepůjde o první velkou hereckou příležitost. Tu již dostala v italském snímku Cha cha cha.
Pohádkář je až čtvrtým knižním příběhem hrdinky Karly, filmaři se přesto rozhodli začít právě s ním. Děj knihy je následující: Karla propadá duší, tělem i láskou jedinému muži, Márovi. Miluje ho tak silně, že paralyzována vášní si neumí připustit, že on ve stejných iluzích udržuje ještě jinou ženu.Pohádkář je příběhem o fatální závislosti, o vášni i o životních ztrátách.
„Zatímco Bára Nesvadbová sleduje emoce a pocity svých hrdinek, zrazovaných a novými nepravdami konejšených, my se vydáváme po stopách Máry, muže nemocného láskou a lhaním,“ říká Epstein.
vladimir-michalek-natoci-uspesnou-knihu-barbary-nesvadbove-muzskym-okem-1
Marek Epstein
Scénář tak dostal podle tvůrců podobu takřka detektivního příběhu. Kapitán Rott pátrá po totožnosti těla nalezeného v řece. Díky tomu se dostává doprostřed příběhu muže, který si prostřednictvím lži budoval vlastní svět a díky tomu dokázal žít dva odlišné životy. Mára/Kamil se tak ocitá mezi dvěma ženami, z nichž ani jednu nedokáže opustit. Ať už ho k nim poutá vášeň, potřeba zázemí, nutnost mít vedle sebe silného partnera nebo jen něžnou milující bytost. Každá měla důvod ho milovat a obě měly důvod ho zabít. Čím blíže se kapitán Rott dostává k podstatě toho, jaký Mára byl, tím víc začíná chápat nejen to, že prostě nemohl žít jinak, než žil, ale chápe i důvody přetrvávající lásky obou jeho partnerek. A co víc, díky Márovi možná dokáže najít klíč k vyřešení vlastního života, který se mu hroutí pod rukama.
Vladimír Michálek, Matěj Hádek
Režisér Michálek na place svého předchozího filmu Posel | Jaroslav Sedláček
Režisér Michálek nevidí ani jeden motiv nadřazený druhému: „Nemohu jednotlivé příběhy rozlišovat. Všechny dohromady tvoří kompaktní celek. Je to jakási skládanka, která, jak doufám, bude neustále držet diváka v napětí. Nejedná se zde totiž o klasickou lineární linku vyprávění. Příběh se odehrává v mnoha časových rovinách a je zde zapotřebí notné dávky pozornosti. Každá situace je pro diváka velmi zajímavá. Nic zde není jen tak a vše má svůj smysl. Každý detail, každé aranžmá. Prostě se musí jednat o kompaktní celek ve všech složkách. A to je pro mne asi ten nejvíc vzrušující prvek celého filmu. Udržet vše pohromadě, aby to dokonale fungovalo,“ říká režisér.
S premiérou Pohádkáře předběžně počítá Falcon na podzim roku 2014.