Tržby v českých kinech v zajetí Revivalu, Wolverina, padoucha, démonů a Bruce Willise

Tržby v českých kinech v zajetí Revivalu, Wolverina, padoucha, démonů a Bruce Willise
| BontonFilm
Členové fiktivní skupiny Smoke se přeci po desetiletích dočkali. Film Revival si o čtvrtém víkendu konečně získal nejvíce diváků i utržených peněz. 1.67 milionu korun a přes 12 tisíc platících diváků, to je hodně slabé první místo žebříčku tuzemských tržeb. Ne-li historicky vůbec nejslabší.
Miroslav Krobot, Marián Geišberg, Karel Heřmánek
| BontonFilm
Škoda, že byla novinka režisérky Alice Nellis nasazena v létě. Nemyslíme si, že by jinak mohla konkurovat třeba Babovřeskům (2013), rozhodně by ale "nejlepší česká komedie posledních let" vykázala lepší čísla než 15 milionů korun na tržbách a 117 tisíc platících diváků za 4 týdny uvádění v kinech. Zcela jistě.
Hugh Jackman
Wolverine (2013)
Wolverine už tolik nekřičí. Hlasivky a drápy mu vypověděly službu poměrně brzy, hned druhý víkend od doby, co vkročil do tuzemských kin. Pokles zájmu o více jak 50 procent se aktuálně rovná tržbám ve výši 1.6 milionu korun a přes 10 tisíc platících diváků. Režisér Mangold má za sebou několik poměrně úspěšných snímků (Walk the Line, 2005; 3:10 Vlak do Yumy, 2007), ale s komiksovým Wolverinem se mu nedaří. Tedy u českých diváků. Ve světě hrdina s ukrutně dlouhými kotletami vydělal již přes 250 milionů dolarů. A prý už se zvažuje pokračování...
Já, padouch 2
Dobře vyděláno má i Já, padouch 2, animák s nezvyklým záporákem v hlavní roli. Bavíme se samozřejmě o světových tržbách, u nás pokračování povedené komedie o víkendu vydělalo 1.4 milionu korun, s tím, že se na film vydalo téměř 11 tisíc platících diváků. Lístky na Padoucha tedy byly levnější než vstupné na Wolverina. Ale vzhledem k tomu, že na animáky chodí hlavně rodiny s dětmi, distributory a kinaře to trápit nemusí. Tak jako tak si přijdou na své.
Vera Farmiga
Poměrně překvapivé je umístění a "úspěch" hororu V zajetí démonů (2013). Snímek je tak říkajíc na svém, oproti předchozímu období mu tržby a zájem neklesly. Tady je řeč čísel: tržby 1.37 milionu korun, 10 tisíc platících diváků. Téma téhle duchařiny není originální, opět je ve středu dění dům s krvavou historií. Zpracování ale stojí za to. Což ocení vyznavači krve, temnoty a scén, při kterých je nadměrně namáhán srdeční sval. Dle čísel nejde o mikroskopický vzorek divácké populace.
John Malkovich, Mary-Louise Parker, Bruce Willis
Red 2
Pozdě, ale přeci. Páté místo a konečně nějaká ta novinka z minulého týdnu. Pokračování akční komedie Red 2 (2013) vyrazilo do ulic evropských velkoměst. U nás je po prvním víkendu úspěch následující: tržby 1.29 milionu korun, zájem diváků pod 10 tisíc. Nasazení do 69 kinosálů nedopadlo nikterak slavně. Hvězdný tým se rozšířil o Anthonyho Hopkinse a Catherine Zetu-Jones, ale zájmu o film to nepomohlo. Bohužel.
Aktuální žebříček tržeb a návštěvnosti českých kin najdete ZDE.