US tržby: Žebříček ovládl druhý Padouch s Johnnym Deppem a drsňačkou Sandrou Bullock v závěsu

US tržby: Žebříček ovládl druhý Padouch s Johnnym Deppem a drsňačkou Sandrou Bullock v závěsu
Takhle se vydělává! Já, padouch 2 vrazil do amerických, potažmo světových kin a už se může pracovat na trojce, respektive na Mimoních (2014). Já, padouch 2 totiž o premiérovém uvedení do kin utržil jen v USA přes 82 milionů dolarů. Vznik animáku stál milionů 76 a nemálo též utrží ve světě. Takhle se vydělává!
Osamělý jezdec
Osamělý jezdec | Disney
Obsadit hereckou hvězdu první kategorie ještě nezaručuje astronomické příjmy. Nově se o tom přesvědčili tvůrci Osamělého jezdce, který o víkendu vstoupil premiérově do kin. Spolupráce režiséra Gorea Verbinskiho a herce Johnnyho Deppa zahájila na druhé příčce žebříčku amerických tržeb. Necelých 30 milionů dolarů při rozpočtu převyšujícím 200 mega? To se bude ve světě horko těžko dohánět. Čím to? Odpověď je jasná, nejde o takový mainstream, kterým byla série Pirátů z Karibiku.
Melissa McCarthy, Sandra Bullock
Komedie Drsňačky vydělala celosvětově ohromných 228 milionů dolarů.
Ženy v sukních nebo plavkách? Ty zná každý a je to i dost okoukané. Nevěříte? Drsňačky vás přesvědčí! V českých kinech od prvního srpna, v Americe se kiny nicméně prohánějí již druhý víkend. A s úspěchem. Sice klesly na třetí místo, 25 milionové tržby ovšem dokládají, že holky s kolty prostě táhnou. Není to nikterak originální, to je pravda, sázka na odlišné herečky (Sandra Bullock, Melissa McCarthy) nicméně klapla na jedničku.
Univerzita pro příšerky
Velký propad oproti minulému vítězství zaznamenala Univerzita pro příšerky, animák studií Disney a Pixar. Pokračování úspěšné komedie utržilo o tomto víkendu necelých 20 milionů dolarů. Příšerky se tentokrát mohou "pochlubit" bramborovou medailí. Své už mají vyděláno, 400 milionů dolarů na kontě, když sečteme tržby za projekce v USA a ve světě. 
Světová válka Z
Světová válka Z | Paramount Pictures
Katastrofické filmy táhly... a už netáhnou. Světová válka Z (2013) stála tvůrce 190 milionů dolarů a zatím na vstupenkách neutržila ani milionů 160. Brad Pitt zachraňující nejen svou rodinu, ale rovnou celý svět o tomto víkendu vydělal 18 milionů dolarů. A to je zatraceně málo. Prodělečný, katastrofický film. Není té negace trochu moc?
Kompletní žebříček víkendových tržeb naleznete ZDE.