27. týden-kinopremiéry: Malí kluci, padouch, osamělý jezdec a Audrey Tautou s leknínem

27. týden-kinopremiéry: Malí kluci, padouch, osamělý jezdec a Audrey Tautou s leknínem
Já, padouch 2
V roce 2010 překvapili tvůrci svět filmového byznysu animákem Já, padouch. Jako hrdinu si totiž autoři zvolili superpadoucha, který se rozhodl ukrást Měsíc. Snímek sklidil úspěch a tak se již dnes můžete vydat na pokračování, film Já, padouch 2. Co se změnilo?
Já, padouch 2
Hlavní hrdina Gru je spořádaným otcem, prodává marmeládu. Vypadá to, že jeho (ne)slavná minulost je ta tam. Když se ale na scéně objeví obávaný zlosyn, musí se Gru rozpomenout na své někdejší kousky a jeho zlé plány překazit, začnou totiž mizet tolik oblíbení Mimoňové. Snímek Já, padouch 2 nenabízí oproti jedničce nic nového, stále ovšem baví malé i velké diváky. Filmu dáváme 60%, recenze si přečtěte zde.
Johnny Depp
Bavit chce i Johnny Depp, Gore Verbinski a snímek Osamělý jezdec (2013). Depp si zahrál indiána, který napravuje bledou tvář Johna Reida. Připomíná vám to kultovního Mrtvého muže (1995), kde si Depp pro změnu zahrál plachého úředníka podstupujícího indiánský iniciační obřad do říše mrtvých? Tak na tenhle film rovnou zapomeňte. Proč? Osamělý jezdec je dílem z produkční stáje Jerryho Bruckheimera. Ten měl sice vždycky čuch na zajímavé projekty, v případě "Jezdce" nicméně šlápl vedle. Scénář je možné pokládat za halucinační blábol, délka filmu je k nevydržení natahovaná a památné scény aby člověk hledal lupou. V nekonečné nepoušti. Za nás 50%, recenze si přečtěte zde. Škoda, ambiciózní projekt vzal za své. A nezachránil to ani Depp.
Pěna dní
Odkaz na spisovatele a filosofa Jeana-Paula Sartra. | Aerofilms
Zahajovala letošní karlovarský filmový festival, tento čtvrtek míří i do kinodistribuce. O čem je řeč? O Pěně dní, filmové adaptaci legendárního románu Borise Viana. Vian byl multitalent, spisovatel, hudebník, herec, malíř. Vian do Paříže "importoval" jazz a beletrii obohatil o nápadité povídky, ve kterých se nebál míchat žánry: realitu, fikci, surrealismus, drama, komedii nebo třeba frašku. Dobře že autorovu Pěnu dní, kde se opojné chvíle rázem mění v noční můru, režíroval Michel Gondry, filmař-hračička. Ten kromě originálních a velmi dobře hodnocených snímků vynikl i na poli reklamní tvorby a videoartu. Máte dost postprodukčních studií? Máme dobrou zprávu.
Pěna dní
Pěna dní se vyznačuje "starým, dobrým" přístupem, kdy vynalézavý tvůrce radši ono prosklené auto nechá skutečně vyrobit, než aby nad jeho zrodem dohlížely desítky lidských očí u superrychlých počítačů. Sympatické. Gondry ve Varech prohlásil, že ho inspiroval animátor Břetislav Pojar. Další důvod k návštěvě kina. I když Pěna dní není pro každého. Recenze si přečtěte zde.
Jako malí kluci
Do kina též můžete vyrazit na dvě komedie pojednávající o mezilidských vztazích. Francouzská komedie Jako malí kluci (2013) vypráví příběh Thomase, který se setkává s otcem své nastávající dívky. Gilbert ale není "fotr lotr". Sice svou dceru také nechce dát, ale to jem proto, aby s
Neřízené střely
e po dlouhých třiceti letech manželství konečně odvázal a vydal se s Thomasem na pořádnou jízdu svého života. Recenze téhle nepříliš nápadité komedie si přečtěte zde. No a nakonec jsou tu Neřízené střely (2010), italská komedie, v níž hraje důležitou roli (homo)sexualita.
Sledujte naše video s premiérami:
Přehled všech premiér najdete ZDE.