Perličky, které jste nevěděli o kostýmech ze Star Wars

Perličky, které jste nevěděli o kostýmech ze Star Wars

Při natáčení nové trilogie nebyly zapotřebí žádné kostýmy "clone trooperů"

8-veci-ktere-jste-nevedeli-o-kostymech-z-hvezdnych-valek
Tady se zrovna designéři skutečně nezapotili. Jak je bolestivě z nové trilogie znát, prequelové díly Star Wars byly těžce zatíženy CGI sekvencemi a velká část filmu by se bez počítačů prostě neobešla. Proto se tvůrci ani nezabývali zbrojí clone trooperů a nechali vše na počítačových expertech.

Kostým C-3PO Anthonyho Danielse se pořád rozbíjel a dokonce ho nesčetněkrát zranil

8-veci-ktere-jste-nevedeli-o-kostymech-z-hvezdnych-valek-6
Při natáčení prvního dílu (tedy vlastně čtyřky) měl C-3PO kostým daleko k dokonalosti. Každých pár minut se rozpadal a rozhodně práci neulehčoval. Situace se navíc o dost zhoršila poté, co se noha u kostýmu rozkřápla a plastiková část se zabořila do Danielsova chodidla. Zranění bylo naštěstí jen povrchové a ne tak závažné, aby se musel hledat náhradník.

Bantha v Nové naději byl slon v "přestrojení"

8-veci-ktere-jste-nevedeli-o-kostymech-z-hvezdnych-valek-7
Při sledování Nové naděje Banthaové nastavují něco nevídaného. Jsou jedněmi z největších stvoření, které se do té doby na plátnech kin objevily a diváci byli nadšení...i přes fakt, že je to "pouhý" slon (no, vlastně slonice Madji, vypůjčená z parku v jižní Kalifornii, abych byl přesný), na kterého se naházelo spoustu umělých chlupů a na hlavu se mu nasadily parohy.
Vzhledem k vysokým teplotám na místě natáčení bylo s Madji dost práce. Přeci jen na sobě měla spoustu vlněných chlupů a i když byla dobře trénovaná, chovala se někdy náladově. A zahrávat si se slonicí není sranda.

Kápě nošená Alecem Guinessem si užila Halloween

8-veci-ktere-jste-nevedeli-o-kostymech-z-hvezdnych-valek-4
Několik dní po natočení Nové naděje se kápě Aleca Guinnesse ztratila a nikdo ji nemohl najít. Až v roce 2005 ji jeden zaměstnanec našel a přinesl svému šéfovi, který ihned poznal, že jde o tu samou 30 let hledanou kápi. Ironií je, že v roce 1999 byla ta samá kápě použita při natáčení filmu Mumie, kdy ji na sobě měl v pozadí neznámý herec. Ještě předtím byla propůjčena při Halloweenu na různé párty, kde ji nevědomky nosila širší veřejnost.
V roce 2007 byla dána do aukce a prodána za 54,000 amerických dolarů.

 Peter Cushing nosil při natáčení bačkory

8-veci-ktere-jste-nevedeli-o-kostymech-z-hvezdnych-valek-5
Slavná hororová hvězda Peter Cushing na place Nové naděje zjistil, že mu jsou boty příliš malé. Po konzultaci s Lucasem se dohodli, že kameraman bude jeho postavu zabírat jen od kolen nahoru. To znamená, že pokaždé, když vidíte ve filmu Cushinga, tak si nohy hřeje v pohodlných bačkůrkách.

 Prsa Carrie Fisher byla přidržována lepící páskou

8-veci-ktere-jste-nevedeli-o-kostymech-z-hvezdnych-valek-2
Lucas trval na tom, že ve vesmíru se prostě spodní prádlo nenosí. Chtěl proto po Carrie, aby si prsa trošku přidržela dole za pomocí lepící pásky.

Studio nebylo nadšeno z toho, že Žvejkal po place pobíhá nahý

8-veci-ktere-jste-nevedeli-o-kostymech-z-hvezdnych-valek-3
Podle slov Marka Hamilla se v jednu chvíli uvažovalo, že Žvejkal bude muset nosit šortky nebo nějaký kus látky pod pasem, aby bylo studio spokojeno, že jim na plátně nebude běhat nahý Wookie. Nakonec jim ale došlo, jak je to absurdní vzhledem k chlupatosti postavy (pomohly též Georgovy poznámky o tom, že takhle rasa na veřejnosti vystupuje). Takže i navzdory tomu, že je Žvejkal naprosto nahý, film se do kin dostal bez jakéhokoli omezení.

Carrie Fisher nevěřila, že její kostýmy jsou dostatečně sexy

8-veci-ktere-jste-nevedeli-o-kostymech-z-hvezdnych-valek-1
V prvních dvou dílech Carrie naříkala, že její oblečení rozhodně neukazuje, že je žena, protože bylo pytlovité a dlouhé. Jinými slovy - zakrývalo její dámské křivky. Tato slova ji vedla ke scéně ve zlatohnědých bikinách.
A taková pikantnost nakonec. Při natáčení zmíněné scény v bikinách prý docházelo k mnohým "prsním testům", kdy se nejmenovaní lidé ze štábu ujišťovali, že jsou prsa herečky správně posazena. Scéna se natáčela několikrát, neboť docházelo k nesprávnému usazení ňader...pěkná to práce.