Jurský park 4 ukazuje drápky: Známe režiséra, datum premiéry a možnou zápletku

Jurský park 4 ukazuje drápky: Známe režiséra, datum premiéry a možnou zápletku
Jurský park se dlouho točí v kruhu především proto, že trojka příliš nezářila (komerčně i v rámci ohlasů), takže studio nechtělo chybu opakovat a začalo instinktivně odmítat vše, co jim přistálo na stole. Jedna z nejsilnějších filmových značek ale nemůže spát věčně a tak už se snad konečně hýbají ledy. V prvé řadě konečně známe režiséra – bude jím Colin Trevorrow, autor roztomilé nezávislé sci-fi Safety Not Guaranteed. Možná jste zklamaní, že nebylo oznámeno větší jméno, ale Trevorrow ještě není sešrotovaný hollywoodským výrobním pásem, takže by mohl přinést svěží výsledek.
Trochu světla do situace vnesl i paleontolog/konzultant filmu Jack Horner, který portvdil, že ve filmu bude hned několik pro sérii nových dinosaurů („Po tomhle filmu budete chtít nechat rozsvíceno“). Trevorrow zase uveřejnil foto z místa natáčení, které značně přípomíná původní ostrov Isla Nublar.
jursky-park-4-ukazuje-drapky-zname-rezisera-datum-premiery-a-moznou-zapletku
Nějakou dobu se spekulovalo o návratu Sama Neilla a obsazení Bryce Dallas Howard, podle posledních zpráv ale zatím casting ještě ani nezačal. Pokud jde o (zatím nepotvrzenou) zápletku, měl by být děj čtyřky skutečně na Isla Nublar, kde stihl vyrůst plnohodnotný zábavní park, jaký si vysnil John Hammond v prvním dílu. Roční návštěvnost je cca deset milionů lidí a v parku je dokonale bezpečno. Až jednou... no, zápletka není z nejoriginálnějších, ale pracovat se s ní určitě dá. Některé zprávy zmiňují atrakci Isla Nublar Lagoon, tudíž bychom se mohli dočkat i vodních potvor.
jursky-park-4-ukazuje-drapky-zname-rezisera-datum-premiery-a-moznou-zapletku-1
Colin Trevorrow
Na projekt navíc dohlíží samotný Steven Spielberg jako výkonný producent, což by mělo kvalitu výsledku pojistit: "Je skvělé mít po ruce Stevena, který je s projektem spjatý desítky let, má úžasné filmařské zkušenosti a příběhu rozumí způsobem, který je pro nás všechny velmi osvěžující. Není to o nějakých poznámkách od výkonného producenta, skutečně se s námi pokouší filmu přijít na kloub a udělat ho tím nejlepším způsobem," řekl Trevorrow. Dále dodává "Není to o nás, ani o našich kariérách. Je to o tom, jak udělat něco, co se bude moci rovnat prvnímu dílu".
Předběžně se počítá s tím, že bude mít Jurský park 4 premiéru v létě 2015.