Sedm skvělých hereckých momentů Samuela L. Jacksona

Sedm skvělých hereckých momentů Samuela L. Jacksona
Samuel L. Jackson v Pulp Fiction: Historky z podsvětí (1994)

7. "Slez z toho koně!" (Nespoutaný Django)

Quentin Tarantino je zárukou toho, že si Samuel svou roli náležitě užije. Jeho pohled, když vidí Jamieho Foxxe přijíždět na koni, je k nezaplacení a Samuel svým herectvím pod Tarantinovým vedením opět dokázal z kontroverzní scény vytvořit jeden z nejvtipnějších momentů celého filmu.

6. Motherfucking snakes (Hadi v letadle)

Po několika krutých hodinách bitvy s hady 30 000 stop nad zemí dokázal zajistit průměrnému filmu jednou jedinou hláškou kultovní statut.

5. Jackson vs. Spacey (Čas zabíjet)

Jako otec, který pomstil smrt své dcerky, Sam svým nasazením vytvořil scénu, která přivodila mráz v zádech snad každému. Nezapomenutelné.

4. Willis znovu v tílku, tentokrát i s parťákem (Smrtonosná past 3)

Třetí díl Smrtonosné pasti je asi mým nejoblíbenějším dílem série a to i velkou zásluhou Samuela. Zeus je extrémně zábavnou postavou, kterou si musí každý oblíbit. Scény, kdy se John a Zeus špičkují kvůli rasismu, jsou bezkonkurenční třešničkou na už tak úžasném filmovém akčním dortu.

3. Žraločí sousto (Útok z hlubin)

Útok z hlubin není chytrá žánrovka, ani nemá nijak oslňující triky. Ale jedno se tvůrcům musí nechat - uměli překvapit. Samuel je toho důkazem.

2. Připoutejte se, prosím (V řetězech)

V tomhle filmu má Samuel trochu nevděčnou pozici. Přeci jen hraje chlápka, který si na řetěz přiváže neznámou slečnu. Jakmile ale popadne do ruky kytaru a začne zpívat, dojde vám, že ho nemůžete nenávidět.

1. "Say. WHAT. Again." (Pulp Fiction: Historky z podsvětí)

Historicky asi nejzábavnější a nejlepší výslech, jaký kdy byl natočen. Zase máme možnost sledovat úžasnou spolupráci Tarantina a Jacksona, která prostě neomrzí. Scéna s burgerem je opravdovým filmovým klenotem.